TOP-1.1.1-15-HB1-2016-00013

2017. december

„Ipari terület infrastrukturális fejlesztése Hajdúnánáson”

 

 

A projekt célja a vállalkozások termelési – működési tevékenységét biztosító környezet, üzleti infrastruktúra kialakítása, melynek eredményeképpen fokozódik a helyi vállalkozások versenyképessége, közvetve a helyi foglalkoztatást fokozza. Az önkormányzat a jelenleg kihasználatlan, üresen álló, korábban évtizedekig ipari tevékenységgel megtöltött iparterületen kívánja kialakítani a vállalkozások számára fontos feltételeket, ami egyrészt megold egy több, mint két évtizede fennálló problémát, másrészt ipari, gazdasági tevékenységre alkalmas kedvező fekvésű területet fejlesztése valósul meg. Ez hozzájárul a vállalkozások támogatásához, a befektetők Hajdúnánásra vonzásához, valamint a régóta fennálló területhiányt is pótolja, elkerülve ezáltal a kiváló minőségű mezőgazdasági területek további bevonását. Az iparterület közvetlen környezetében jelenleg is működő, különböző területeken tevékenykedő (kereskedelmi, szolgáltató) vállalkozások kiváló együttműködési lehetőségeket rejtenek magukban. Az iparterület Hajdúnánás északnyugati részén található, a 3501. szj. Polgári útról közelíthető meg. Az M3 autópálya Tiszavasvári-Hajdúnánás leágazása 3 km-re található, közvetlen összeköttetése az iparterülettel jelen projekt keretében készül el. A településszerkezeti tervben került meghatározásra ezen ipari terület terület-felhasználása, a település működéséhez szükséges műszaki infrastruktúra elemeknek a település szerkezetét meghatározó térbeli kialakítása és elrendezése.

 

A fejlesztés részletes tartalma: Mintegy 10 hektár volt iparterület fejlesztése és bővítése – gazdasági erdő terület átsorolása Gip övezetbe-, infrastruktura korszerűsítése, autópályás elérhetőségének javítása. Az iparterület alapinfrastruktúrájának kiépítése, felújítása, bővítése, korszerűsítése, közlekedőfelület kialakítása, telekhatáron kívüli alapinfrastrukturális beruházás. Ennek keretében a beruházás során a bejárati csomópont mellett a szervizút mintegy 800 m-en megújul, 100 m-el bővül, amihez 250 m2-nyi parkoló épül, ezen legalább 3 akadálymentes helyet alakítanak ki. Új ivóvíz és szennyvízhálózat épül ki mintegy 750 méter hosszan, bővül a tűzivíz tároló. Megújul a gáz- és elektromos hálózat, a távközlési és infokommunikációs rendszer is. Két épület, a porta (43 m2) és az irodaház (251 m2) újul meg, ezek hő kiszolgálását hőszivattyú biztosítja. A két épület azbesztmentes. A terület biztonságát, őrző-védő tevékenységét elősegítő kerítés felújítása 1850 m-nyi hosszan érinti a területet. A terület megközelítését biztosító mintegy 10 m széles 170 m hosszú út (szervizút) és útcsatlakozás fejújítása, teherbíró képességének bővítése, illetve az autópálya felhajtó közvetlen elérhetőségét biztosító önkormányzati út kiépítése valósul meg.

 

 

Jelen pályázat forrását az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

Kedvezményezett: Hajdúnánás Városi Önkormányzat 4080 Hajdúnánás, Köztársaság tér 1.

A támogatás összege: 500.000.000 Ft

A támogatás mértéke: 100%

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020.08.31.   

TOP-1.1.1-15-HB1-2016-00013
2019. június

„Ipari terület infrastrukturális fejlesztése Hajdúnánáson”

 

A projekt célja a vállalkozások termelési – működési tevékenységét biztosító környezet, üzleti infrastruktúra kialakítása, melynek eredményeképpen fokozódik a helyi vállalkozások versenyképessége, közvetve a helyi foglalkoztatást fokozza. Az önkormányzat a jelenleg kihasználatlan, üresen álló, korábban évtizedekig ipari tevékenységgel megtöltött iparterületen kívánja kialakítani a vállalkozások számára fontos feltételeket, ami egyrészt megold egy több, mint két évtizede fennálló problémát, másrészt ipari, gazdasági tevékenységre alkalmas kedvező fekvésű területet fejlesztése valósul meg. Ez hozzájárul a vállalkozások támogatásához, a befektetők Hajdúnánásra vonzásához, valamint a régóta fennálló területhiányt is pótolja, elkerülve ezáltal a kiváló minőségű mezőgazdasági területek további bevonását. Az iparterület közvetlen környezetében jelenleg is működő, különböző területeken tevékenykedő (kereskedelmi, szolgáltató) vállalkozások kiváló együttműködési lehetőségeket rejtenek magukban. Az iparterület Hajdúnánás nyugati részén található, a 3501. szj. Polgári út és a 6158. szj Görbeházi út között, amely terület mindkét út felől könnyedén megközelíthető. A településszerkezeti tervben került meghatározásra ezen ipari terület terület-felhasználása, a település működéséhez szükséges műszaki infrastruktúra elemeknek a település szerkezetét meghatározó térbeli kialakítása és elrendezése.

A fejlesztés részletes tartalma: Mintegy 10 hektár volt iparterület fejlesztése és bővítése – gazdasági erdő terület átsorolása Gip övezetbe-, infrastruktúra korszerűsítése. Az iparterület alapinfrastruktúrájának kiépítése, felújítása, bővítése, korszerűsítése, közlekedőfelület kialakítása, telekhatáron kívüli alapinfrastrukturális beruházás. Ennek keretében a beruházás során a 700 m hosszan út épül, amihez 350 m2-nyi parkoló épül, ezen legalább 3 akadálymentes helyet alakítanak ki. Megújul az elektromos hálózat. Egy irodaház épület (350 m2) kerül építésre. A terület biztonságát, őrző-védő tevékenységét elősegítő kerítés kerül építésre, 2000 m-nyi hosszan érinti a területet. A terület megközelítését biztosító mintegy 10 m széles 170 m hosszú út kerül kiépítésre.

 

Jelen pályázat forrását az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

Kedvezményezett: Hajdúnánás Városi Önkormányzat 4080 Hajdúnánás, Köztársaság tér 1.

A támogatás összege: 500.000.000 Ft

A támogatás mértéke: 100%

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020.08.31.

 

 

Galéria