KEHOP-1.2.1-18-2018-00231

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KEHOP-1.2.1-18-2018-00231

Klímatudatosság erősítése Hajdúnánáson

A klímaváltozás a legnagyobb környezeti kockázatok egyike helyi illetve globális szinten, ami nemcsak a gazdaságot, hanem közvetlenül a lakosság életmódját és életfeltételeit is érinti. A regionális klímamodellek alapján, Hajdúnánáson is magasabb átlaghőmérséklettel, a téli félévre koncentrálódó csapadékkal, valamint nagyobb potenciális párolgással kell számolni. Emellett várható a szélsőséges időjárási események (felhőszakadás, szélvihar, hőhullámok), erdőtüzek gyakoriságának és intenzitásának növekedése is.

 

A projekt keretében elkészítésre kerülő települési klímastratégia megalkotásával és szemléletformáló kampányunkkal a hajdúnánási lakosság életminőségét szeretnénk javítani. A projekt célja a településen élők szemléletformálása, a klímavédelmi célkitűzések megismertetése és népszerűsítése. A megszokott tájékoztatáson túl, hasznos ismereteket, jó gyakorlatokat szeretnénk átadni, amit az emberek a mindennapi életükben is hasznosítani tudnak. Célunk a lakosság tájékoztatása, ismereteik bővítése és tudásmegosztás, amivel csak profitálni tudnak. Rövid távú célunk a lakosság érzékenyítése a klímatudatos gondolkodás és cselekvés iránt, ami várhatóan a fogyasztói döntésekben és viselkedésben is meg fog mutatkozni. Hosszú távon ez a változás az üvegházhatású gázkibocsátás csökkenésében és a klímaváltozás hatásainak mérséklődésében is kimutatható lesz.

 

A projekt szakmai tartalma szerint a klímaváltozás  mérséklését,  azaz  a  megelőző  környezetvédelmet  hangsúlyozó  és  a klímaváltozáshoz  való  alkalmazkodásra  is  kiterjedő  szemléletformálási  akciók (interaktív  tematikus  szemléletformálási programsorozatok, figyelemfelhívó rendezvények, tájékoztató előadások) kerülnek megvalósításra 2021. 09. 01. – 2022. 10. 31. között  összesen 10 alkalommal:

  • KLÍMAVÉDELMI AKCIÓNAP AZ EURÓPAI MOBILITÁSI HÉTEN (2)
  • KLÍMAVÉDELMI WORKSHOP (1)
  • 3.EGY NAPOS TANULMÁNYÚT SZERVEZÉSE (1)
  • KLÍMAVÉDELMI INFORMÁCIÓS STRAND ÉS ÖKO JÁTSZÓHÁZ (4)
  • ZÖLD OTTHON INTERAKTÍV TÁRLATVEZETÉSSEL (2)

 

A szemléletformáló akciót ismeretterjesztő kiadványok kidolgozásával és terjesztésével segítjük.

A projekt elvárt eredményei, a Hajdúnánáson élők körében kialakuljon a klímavédelemmel kapcsolatos gondolkodásmód és bővüljenek a klímatudatossággal kapcsolatos ismeretek, tudatosuljanak a klímatudatos viselkedésminták, figyelem irányuljon a  környezeti terhelésre és az energiatakarékosságra, valamint növekedjen az aktivitás a klímatudatosságban való részévételben.

 

Jelen pályázat forrását az Európai Kohéziós Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

 

Kedvezményezett: Hajdúnánás Városi Önkormányzat 4080 Hajdúnánás, Köztársaság tér 1.

A támogatás összege: 10.935.978,- Ft

A támogatás mértéke: 100%

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2022. 10. 31.

 

Hajdúnánás Város Klímastratégiája

 

Klímavédelmi akciónap galéria

Zöld otthon galéria

Ökojátszóház galéria

Klímavédelmi kifestő

Klímavédelmi kisokos

 

Galéria