TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00148

TÁJÉKOZTATÓ
Hajdúnánás városi önkormányzat „A TOP CLLD-ben megvalósuló városi fejlesztések népszerűsítése a helyi közösségek körében” című projektjéhez kapcsolódóan
 

A TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00148 azonosítószámú pályázat megvalósítása 16,48 millió Ft vissza nem térítendő támogatásból 2023. augusztus 31-én fejeződött be.

A TOP CLLD fejlesztéseit intenzíven, a város közösségeinek széles célcsoportját megszólítva kommunikáltuk. Ennek eszközei egyrészt egy fejlesztést lezáró kiadvány, összeredményeket bemutató kiadványsorozat, valamint több eredményközlő, a CLLD fejlesztéseket részletesebben, beszámolószerűen kifejtő újság, melyeket közvetlenül a lakosokhoz juttattunk el. Kommunikációnk elemei voltak még a helyi újságban történő hirdetések és azok a kisfilmek, melyek az egyes beruházásokat, fejlesztéseket mutatják be.

A lakosok felé történő információközvetítés másik, sokkal intenzívebb és személyesebb formája, amikor kapcsolódva a városi programokhoz, rendezvényekhez közvetlen módon értük el az itt élőket. Ezen alkalmak során a fejlesztések prezentációja történt meg többféle formában, sokkal közvetlenebb, személyesebb interakciók által. Itt a résztvevők nemcsak passzív hallgatói vagy olvasói voltak az információknak, hanem kérdéseket tehettek fel, melyekre azonnali visszacsatolásokat kaptak.

Célunk az volt, hogy a TOP CLLD fejlesztéseit ne csak kívülről szemléljék azok, akikért ezek a pozitív változások megvalósulnak, hanem magukénak érezzék azokat, közvetlen részesei legyenek a fejlesztések folyamatának, értsék azt a logikát, amely mentén városunk és közösségünk fejlődik.

Ahhoz, hogy ezt a közösségfejlesztő, attitűdformáló tevékenységet meg tudjuk valósítani, illetve hozzá tudjunk járulni a TOP CLLD programjai iránti külső és belső kereslet növeléséhez, valamint elősegítsük a lakosság bevonását közösségi programjainkba, eszközbeszerzéseket, intenzív marketingtevékenységet, kötelező nyilvánosság keretében történő megjelenéseket és rendezvényszervezői tevékenységet, valamint mindezek koordinálása érdekében projektmenedzser tevékenységet valósítottunk meg.

A település eddigi városmarketing tevékenységéhez kapcsolódóan rendelkezik egy kisebb eszközállománnyal (sajtófal, roll-upok, kiadványok stb.) viszont ezek az eszközök az elmúlt években aktualitásukat vesztették, állaguk, minőségük romlott és nem voltak alkalmasak arra, hogy a TOP CLLD fejlesztéseit kommunikáljuk, ezért új eszközöket szereztünk be a célzott programok megszervezéséhez.

Attitűdformáló tevékenységünk a közösség egészére hatott, mindenkihez, minden célcsoporthoz eljutott üzeneteinkkel.

Galéria