TÁJÉKOZTATÓ

KÖZÖSSÉGI TÉR KIALAKÍTÁSA HAJDÚNÁNÁS-TEDEJEN

 

Hajdúnánás Városi Önkormányzat bruttó 19.984.604,- Ft összegű támogatást nyert a Hajdúnánási Helyi Akciócsoport TOP-7.1.1-16-H-075-5 számú, Hajdúnánás perifériáinak fejlesztése című módosított helyi felhívására „Közösségi tér kialakítása Hajdúnánás-Tedejen” címmel benyújtott pályázatára.

 

Hajdúnánás-Tedejen a volt általános iskola főépületéből 2012-ben került kialakításra a jelenlegi Hajdúnánás-Tedej Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér helyszínéül szolgáló épület, viszont az ehhez az épülethez tartozó, régen tornateremként működő épület felújítása eddig még nem valósulhatott meg. A projekt keretében ezen épület külső felújításával, korszerűsítésével egy új, minden korosztály számára elérhető közösségi és kulturális funkciót ellátó tér kialakítása a cél Hajdúnánás-Tedejen.

 

A TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2022-00941 azonosítószámú pályázat keretében a 4085 Hajdúnánás-Tedej, Előháti utca 1. szám alatti épületen a külső felújítás, korszerűsítés tervezett műszaki tartalma az alábbi:

  • 230 m2 lapostetőn 2x10 cm-es hőszigetelés + csapadékvíz elleni szigetelés készítése;
  • 11 db kültéri nyílászáró cseréje új, hőszigetelt műanyag szerkezetűre (1 db ajtó és 10 db ablak);
  • 226,098 m2 homlokzaton 15 cm-es hőszigetelés készítése és színvakolat felhordása;
  • 15,453 m2 lábazaton 15 cm-es hőszigetelés készítése és lábazati műgyanta kötőanyagú vakolatréteg felhordása.

 

Mivel a helyi felhívás 3.1.2.1 pontja alapján az akadálymentesítés kötelező, ezért az elnyert támogatási összegen felül, saját forrásból az épületben található régi kazánházból leválasztott helyiségben egy akadálymentes mosdó kialakítása is tervezett.

 

A Támogatói Okirat 2023. augusztus 23-án lépett hatályba.

 

Kedvezményezett: Hajdúnánás Városi Önkormányzat (4080 Hajdúnánás, Köztársaság tér 1.)

A támogatás összege: 19.984.604,- Ft

A támogatás mértéke: 100%

Tervezett befejezés dátuma: 2023. szeptember 30.

 

További információ kérhető:

Hajdúnánás Városi Önkormányzat

Elérhetőség: 06 (52) 381-411

 

Tervezett befejezés dátuma módosult: 2023. október 31.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Közösségi tér kialakítása Hajdúnánás-Tedejen

2023. november 30-án fejeződtek be a Hajdúnánás Városi Önkormányzat által elnyert TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2022-00941 azonosítószámú pályázat felújítási munkái. A projekt keretében 19,98 millió forintból Hajdúnánás-Tedejen a volt általános iskola főépületéhez tartozó, régen tornatermeként működő épület külső felújítása, korszerűsítése valósult meg.

 

Egy új, minden korosztály számára elérhető közösségi és kulturális funkciót ellátó tér kialakítása volt a cél, mert Hajdúnánás-Tedejen jelenleg nincs olyan közösségi tér, amely nagyobb, akár Tedej teljes lakosságát megmozgató kulturális rendezvény megvalósítására alkalmas lenne. Ezért a fent leírtakkal összhangban a projekt célja még Tedej városrésznek a teljes, helyi lakosságot és az idegenforgalmat egyaránt kiszolgáló közösségi tér megújítása, a hiányzó egyéb, különösen a többfunkciós közösségi tér pótlása, a városi és közösségi funkcióellátottságának erősítése, ezeknek a funkcióknak a fejlesztése volt.

A projekttel érintett épületen tervezett külső felújítás, korszerűsítés keretében a lapostető hő- és csapadékvíz elleni szigetelése, kültéri nyílászárók cseréje hőszigetelt műanyag szerkezetűre, a homlokzaton és a lábazaton hőszigetelés készítése, valamint a homlokzaton színvakolat felhordása valósult meg.

Az épületben található régi kazánházból leválasztott helyiségben egy akadálymentes mosdó kialakítása is szükséges volt saját erőből.

 

Galéria