SAJTÓKÖZLEMÉNY

A Művelődési Központ eszközállományának fejlesztése és a Művelődési Központ szociális helyiségeinek felújítása tárgyú projekt megvalóításáról

 

2023. november 30-án lezárult a Nánás Pro Cultura Nonprofit Kft. TOP-7.1.1-16-H-075-6 kódszámú TOP CLLD HELYI FELHÍVÁS alapján benyújtott „A Művelődési Központ eszközállományának fejlesztése, és a Művelődési Központ szociális helyiségeinek felújítása” című projektje.

A projekt a Nánás Pro Cultura Nonprofit Kft hang-, fény- és színpadtechnikai eszközparkjának megújítását és a szervezet székhelyeként működő Kéky Lajos Városi Művelődési Központ szociális helyiségeinek felújítását foglalta magába.

 

Hajdúnánáson a Nánás Pro Cultura Nonprofit Kft fenntartásában működő Kéky Lajos Városi Művelődési Központ biztosít kulturális hátteret az aktív közösségi élethez. A közösségi kulturális szerep magas színvonalon való betöltése érdekében a projekt keretében került megvalósításra a Kéky Lajos Városi Művelődési Központ eszközállományának fejlesztése és szociális helyiségeinek felújítása.

 

A projekt célja, hogy a műszaki fejlesztések révén egyrészről a városi rendezvények technikai hátterének biztosítása teljes körűen megoldott legyen, illetve az infrastrukturális beruházások által a művelődési központ épülete részlegesen megújuljon, a  közösségi-kulturális rendezvények komfortja növekedjen különös tekintettel a projekt célcsoportjának igényeire, a művelődési központot rendszeresen látogató, illetve a közösségi művelődésükhöz helyszínként használó formális és informális közösségek, az intézmények és a rendezvényeken részt vevő érdeklődők elvárásaira.

 

A megvalósított projekt két beruházást foglal magába:

1.)A  Kéky Lajos Városi Művelődési Központ színpad- fény- és hangtechnikájának fejlesztése 

Az épületben található színházterem hang- és fénytechnikai berendezésének, valamint a mobil, külső helyszíneken is használható hang-, fény- és színpadtechnikai felszerelésének kiegészítése, komplett rendszerré történő fejlesztése, hangsugárzó eszközök (hangládák), keverők, mikrofonok, lámpák beszerzése és bővítése.

2.) A közösségi célú funkciókat ellátó helyiségek, épületrészek infrastrukturális fejlesztése – a Kéky     Lajos Városi Művelődési Központ szociális helyiségeinek felújítása

A Kéky Lajos Városi Művelődési Központ földszinti (látogatók számára nyitott) vizesblokkjainak felújítására került sor, melyen keretében új burkolatot kapott a vizesblokkok padlózata és fala, valamint az összekötő folyosók padlózata. Cserére kerültek a szaniterek (WC-kagylók, piszoárok, mosdók, kézszárítók), valamint a nyílászárók (ajtók), emellett pedig a szennyvízelvezetést biztosító csatornahálózat.

 

A projekt megvalósítása jelentős előre lépést jelent a város kulturális, közművelődési célú szolgáltatásainak eszköz- és infrastrukturális ellátottságának megteremtésében.

 

A projekt a Széchenyi 2020 Terület-  és  Településfejlesztési  Operatív  Program  keretében   Terület-  és 

Településfejlesztési  Operatív  Program  keretében  a  Hajdúnánási  Helyi Akciócsoport  által meghirdetett  TOP-7.1.1-16-2016-00075  felhívás alapján valósult meg.

A pályázat  forrását  az  Európai  Regionális  Fejlesztési  Alap  (ERFA)  és  Magyarország  költségvetése

társfinanszírozásban biztosította.

 

Kedvezményezett neve: Nánás Pro Cultura Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság

 4080  Hajdúnánás, Köztársaság tér  6.

Támogatás összege:     43 380 548 Ft

A projekt összköltsége: 43 926 748 Ft

 

További információ kérhető:

Nánás Pro Cultura Kft.

Telefon:52/382-400, 06/70 372-1494

Email: info@nanasvmk.hu

 

A projektről bővebb információt a http://www.nanasprocultura.hu/ oldalon olvashatnak.

Galéria