A helyes kutyatartás és a mikrochip fontossága
hajdunanas.hu | 2021.Sep.03. 11:14

A kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról szóló 41/2010. (II.26.) Kormányrendelet értelmében az ebek mikrochipes egyedi megjelölése és központi regisztrációja állatvédelmi és közbiztonsági szempontból egyaránt fontos, hiszen ezáltal az elveszett állatok könnyeben visszakerülhetnek gazdájukhoz.

A Kormányrendelet 5. § (1) bekezdése alapján az állattartó gondoskodni köteles az állat megfelelő és biztonságos elhelyezéséről, szakszerű gondozásáról, szökésének megakadályozásáról. Abban az esetben, ha kutyája elszökik és a Hajdúnánási Állatvédő Alapítvány felügyelete alá kerül, az eb tartásáért napi díjat szükséges fizetni Hajdúnánás Városi Önkormányzata felé.

Az Alapítvány csak a mikrochip-pel ellátott és oltási kiskönyvvel rendelkező ebeket köteles visszaszolgáltatni tulajdonosának. Ezért is fontos gondoskodni az állatok mikrochip-pel történő ellátásáról, és a rendszeres oltások beszerzéséről.  

Az állattartással kapcsolatban bármilyen kérdése adódna, kérem keresse fel a Hajdúnánás Városi Önkormányzat (Cím: 4080 Hajdúnánás, Köztársaság tér 1.; Tel.: 52/381-411; E-mail: polghiv@hajdunanas.hu) vagy a Hajdúnánási Állatvédő Alapítvány (Tel.: 06-30-1850-194; E-mail.: nanas.hunde@gmail.com) munkatársait.

Galéria