A lakossági önerő bevonásával megvalósuló út- és járdaépítésről
hajdunanas.hu | 2024.Apr.11. 13:28

A lakossági önerő bevonásával megvalósuló út- és járdaépítésről szóló 3/2018. (I. 26.) Önkormányzati Rendelet 2018 évtől teszi lehetővé, hogy pályázati úton a város lakói maguk kezdeményezzék közvetlen lakókörnyezetük megújítását.

Egy előzetes szándéknyilatkozatot kell benyújtani az Önkormányzat részére, amennyiben részt kívánnak venni a pályázatban.  A lakossági hozzájárulás minimális mértéke a beruházási költség 50%-a. Amennyiben a pályázat elbírálásra kerül, az önkormányzat megállapodást köt a pályázóval.

Várjuk tehát azon lakók szándéknyilatkozatát, akik szeretnék a lakóhelyük előtt lévő út, útszakasz vagy járda felújítását megpályázni.

 A szándéknyilatkozat tartalmazza:

a) A nyilatkozatot benyújtó nevét, lakcímét, telefonszámát, e-mail címét,

b) A nyilatkozatot benyújtó meghatalmazását a képviseletre, érintett ingatlanonként, és

c) A pályázni szándékolt út-, járdaépítés paramétereit

ca) a tervezett beruházás helyszínének pontos megjelölését helyrajzi szám megadásával,

cb) a beruházással érintett szakasz kezdetének és végének pontos megjelölését, és

cc)   a tervezett beruházás műszaki paramétereinek legalább a hosszúság, szélesség és a tervezett kiegészítő beruházási szándék feltüntetésével. E rendelet szempontjából kiegészítő beruházás: útpadka építés, szegélykő, az útépítéssel érintett parkoló felújítása.

 A szándéknyilatkozat benyújtását követően a Hivatal költségvetést készít, melynek összegét közli a képviselővel. A lakosság a tervezett út- és járdaépítés bekerülési költsége ismeretében dönt arról, hogy a pályázatát végül benyújtja, vagy a beruházástól visszalép.

 A szándéknyilatkozatok benyújtási határideje: 2024.  május 31. 13.00 óra.

Helye: Hajdúnánás Városi Önkormányzat, Városfejlesztési és Üzemeltetési Iroda 

 

Galéria