Advent: már csak néhány nap és érkezik Hajdúnánás karácsonyfája
hajdunanas.hu | 2021.Nov.16. 13:45

A város karácsonyfáját, amely közel tíz méter magas november 19-én, pénteken, várhatóan a délelőtti órákban állítják fel. Emellett sok-sok fényforrás öltözteti idén is ünnepi ruhába a várost.

A fenyő Csiki László Dorogi utcai lakos felajánlása nyomán kerül a főtérre. A fenyő kiemelésében és felállításában a Hajdúnánási Hivatásos Tűzoltóparancsnokság, az önkormányzat gondnoksági csoportja, a közterület-felügyelet, és a közfoglalkoztatási csoport munkatársai is részt vesznek. A munkálatokhoz a darut Prónay Péter biztosítja.

Tedej fenyőfáját idén Áfra Antalné hajdúnánási, Kapitány utcai lakos ajánlotta fel, amit november 18-án állítanak fel a Bata-Tüzép munkatársainak segítségével.

Az elmúlt években hagyomány, egyfajta különlegesség a lengyelországi testvérvárosunk Ustrontól, hogy karácsony közeledtével Ustron közössége ajándékként küld egy fenyőfát, melyet a Városháza épületében helyeznek el.

Mint minden évben, idén is segített Hajdúnánás lakossága a város adventi koszorú alapanyagában. Idén az adventi koszorú alapanyagát, a fenyőágakat Ilyés Lászlóné Tizedes utcai és Fehérvári Szabina Szabolcs utcai lakosok fenyőfáival biztosítják. A koszorút a Helyi Sajátosságok munkatársai készítik majd el.

Jövőhéten elkezdődik a város diszkivilágításának a kiépítése, amelyet a tervek szerint november 28-tól, advent első vasárnapjától teljes pompájában láthatnak majd a hajdúnánásiak. Természetesen idén sem maradhat el a karácsonyi jászól az állatsimogatóval, melyet ebben az évben is a szabadtéri színpadnál helyeznek el.

Az első ünnepélyes adventi gyertyagyújtásra és a fenyőfadíszítésre november 28-án, vasárnap 17:15 órától kerül sor.

Galéria