Anyakönyvi hírek
hajdunanas.hu | 2020.Sep.24. 12:26

Anyakönyvi hírek

A kedves olvasók megszokhatták, hogy az újság hasábjain időről időre olvashatják az új születési, házasságkötési, halotti eseményeket. Engedjék meg, hogy ezúttal egy kicsit bővebb tájékoztatással egészítsem ki az eddigi adatokat.

Sokan elcsodálkoznak azon, hogy éves összesítésben a születések száma szinte duplája annak, mint akikről havonta az anyakönyvi hírekben tudomást szereznek. Ugyanígy a házasságkötések száma is jóval nagyobb éves szinten, mint ahogyan az a Hajdúnánási Újságban olvasható. A tájékoztatás mindkét esetben helytálló, csak azt kell tudni a havi szintű adatokról, hogy azok a személyiségi jogok védelme érdekében születések esetében a szülők, házasságkötések esetében pedig a házasulandók engedélyével kerülhetnek közzétételre. Akik tehát nem kérik, vagy nem járulnak hozzá, nem kerülnek az anyakönyvi események felsorolásába.

 S ha már a statisztikai adatoknál tartunk, engedjék meg a kedves olvasók, hogy két további információval gazdagítsam Önöket. Az előző években a házasságkötések száma folyamatosan emelkedett, 2019-ben 115 fiatal pár döntött úgy, hogy kapcsolatukat Hajdúnánáson törvényesíti. Nagy örömünkre szolgál, hogy 2020-ban a vírus helyzet ellenére is megmaradt a házasulási kedv olyannyira, hogy a szeptember 18-19-i hétvégén a századik pár is kimondja a boldogító igent.

Végül egy személyes adat, mely szinte egybe esik az idei századik esküvővel: anyakönyvvezetőként szintén szeptemberben öltöm fel a nemzeti színű vállszalagot öt éven belül háromszázadik alkalommal, hogy elindíthassam a fiatal pár közös, hivatalos életútját. Azt hiszem, hogy a közigazgatás legszebb hivatását gyakorolhatom Hajdúnánáson! Köszönöm a sorsnak és a sok házasulandónak, hogy megtisztelnek ezzel a lehetőséggel!

Nagyné Bózsár Katalin Mária

                                                                                                                                                         anyakönyvvezető 

Galéria