Beköszönt a japán kultúra Hajdúnánáson
hajdunanas.hu | 2018.May.09. 11:17

Édes maki kóstolás, japán hadihajók makett és legyező kiállítás, rajzverseny díjkiosztó: többek között ezek a programok várták és várják az érdeklődőket a Japán Napokon május 19-ig.

Május első heteiben Hajdúnánás ad otthont a „Cseresznyevirágzás – Japán Napok” rendezvénysorozatnak, melyet a Magyarországi Japán Nagykövetség képviseletében Sato Kuni Japán magyarországi rendkívüli és meghatalmazott nagykövete nyitott meg május 5-én, szombaton.

A rendezvényen lehetőség nyílik a hajdúnánásiaknak és az ide érkezőknek, hogy Japán gazdag kultúrájába és hagyományiba betekintést nyerjenek.

A rendezvény szombat délelőtti megnyitóján Szólláth Tibor, Hajdúnánás polgármestere üdvözölte a megjelenteket, ezt követően Japán magyarországi rendkívüli és meghatalmazott nagykövete Sato Kuni mondott köszöntőt. Dr. Pinczés István, Jászai Mari és Ucsimura-díjas rendező beszédében a több mint három évtizedes japán-magyar szoros kapcsolatnak a fontosságára hívta fel a figyelmet.

Az eseményen sor került a 42. Tojama Megyei Nemzetközi Művészeti Rajzverseny hajdúnánási díjazottjainak és a „Mesés Japán” Rajzverseny ünnepélyes díjkiosztójára is.

A japán napok keretében május 19-ig több kiállítást is megtekinthetnek a távol-keleti kultúra iránt érdeklődők. Többek között Nemes András Bence II. világháborús japán hadihajók makettjének kiállítását, valamint a Magyarországi Japán Alapítványnak köszönhetően japán babakiállítás anyagát, melyet egy gyönyörű japán legyező kiállítás kíséretében láthatnak az érdeklődők a Művelődési Központban.

A délelőtt folyamán fellépett a Debreceni Színjátszó Stúdió.

Galéria