Csihás gépésztechnikusok országos sikere
hajdunanas.hu | 2017.Jul.14. 10:27

Mint arról már korábban hírt adtunk, a február 27-én lezajlott országos CNC programozás és gépkezelés verseny elődöntőjén elért eredménye alapján két, 14. L osztályos gépgyártás-technológiai technikus tanulónk, Csiszár Viktor ésPrónay Sándor is bejutott az április 6–8-án Budapesten megrendezett országos döntőbe.

A CNC gépeket és vezérlőket gyártó NCT Akadémia Nonprofit Kft. rendezte a versenyt, amely írásbeli, programozási, gyakorlati és szóbeli részből tevődött össze.

A verseny szüneteiben a magyarországi piacvezető cégek képviselőinek révén csúcstechnológiai ismeretekkel gazdagodhattunk a CAD-, CAM-, CNC- és forgácsoló szerszámok témakörében. A verseny zárónapján az NCT Kft. taksonyi szerszámgépgyárát tekinthettük meg.

Összesítésben Prónay Sándor az előkelő nyolcadik, Csiszár Viktor pedig a tizenkettedik helyezést érte el. Az értékes jutalmak között szerepel egy egyhetes, versenyzőknek és felkészítő tanároknak szóló Öttengelyes CNC marógépek programozása elnevezésű intenzív tanfolyam, amelyen 2017 júliusában vehetünk majd részt.

Szabó Gábor – felkészítő tanár

 
Galéria