„Dobozba szállt szeretet” Barkaszóra
hajdunanas.hu | 2022.Jan.19. 09:34

A Bocskai István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Dobozba szállt szeretet adománygyűjtő akciója 10 éves jubileumát ünnepelte. A program 7 évvel ezelőtt átlépte a város határt, s a hajdúnánásiak a Kárpátálján élő magyarok felé nyitottak adományaikkal, 4 évvel ezlőtt pedig az ajándékozottak köre kibővült az elfeledett gyermekeket gondozó nagyszőlősi és munkácsi kórházakkal is.

A koronavírus járvány kihívásai ellenére idén ismét megszervezte az intézmény karitatív munkaközössége az adománygyűjtést, mely nem csupán egy iskolai közösséget, hanem egy egész várost mozgat meg. A szervezők elsősorban tartós élelmiszert, vény nélkül kapható gyógyszereket, és higiéniás termékeket vártak, melyeket a felajánlók maximum 10 kg-os zárt dobozokban juttattak el a Bocskai AMI intézményeibe. A gyűjtés december 21-én érte el csúcspontját, ugyanis ekkor kerültek be a határra igyekvő kisbuszba a szívvel, szertetettel összeállított csomagok. A kezdeményezés szellemiségét jól példázza az ajándékok bepakolása, amiben mindenki részt vett a program főszervezőjétől kezdve a felajánló családokon át az iskolás gyerekekig.

A bőségesen megpakolt kisbusz rakományának határon történő átjuttatásában Pál Sándor a Te is segíthetsz Támogató Alapítvány kuratóriumi elnöke segített. A csomagok december 21-én éjszaka eljutottak Beregszászba, innen az adományozott szervezetek december 22-én vehették át a hajdúnánásiak ajándékait, így karácsonyra mindenhová eljutottak szeretetcsomagjaink, ami sok-sok kárpátaljai gyermek és család ünnepét tette szebbé!

Ferenczy Boglárka

Galéria