Ebösszeírás tudnivalók
hajdunanas.hu | 2023.Aug.30. 07:53

Sok téves információ, félreértés jelenik meg az internetes felületeken az ebösszeírással kapcsolatban. Az ebösszeírás, a lakosság részéről az ebek bejelentése, regisztrációja jogszabályi előírás. Célja az, hogy a közösségben fel lehessen mérni az ebtartók és ebek számát, azok korát, egészségügyi ellátottságát. A felelős kutyatartás része, hogy az állatokat megfelelő körülmények között, egészséges, jó állapotban tartsuk és ennek ellenőrzésére a jogszabályalkotók az önkormányzatokat bízták meg. Nem célunk a büntetés, de az állattartás szabályait be nem tartókat a figyelmeztetést követő szabálytalanság esetén (pl. nem elhatárolt helyről elszabadult vagy agresszív állatok) bírságolnunk kell, ami a közös biztonságunk érdekében is szükséges.

A 2023. április 26-án kiadott önkormányzati felhívásban a regisztrációra megadott határidőre 2023. augusztus 31.-e lett meghatározva.

A napokban nagyon sokan keresték fel a hivatalt nyomtatványokért, illetve az adatlapok beadására. A papír alapon beadott, illetve az online rendszeren beküldött adatok mennyisége alapján nagyon kevés kutyatartó teljesítette még a regisztrációt.

Célunk a teljes, hiteles adatok nyilvántartása, ezért meghosszabbítjuk a beadási határidőt, mely:

2023. október 31.

Felhívjuk figyelmüket, hogy az internetes hozzáféréssel rendelkezők a következő internetes honlapon egyszerűen teljesíthetik az adatszolgáltatást:

http://ebregisztracio.hu

Az így beadott regisztráció mind az önök, mind a munkatársaink részére egyszerűsíti az eljárást.

 

Papír alapú beadáshoz a nyomtatványt az információs pultnál vehetik át.

A nyomtatvány letölthető a https://hajdunanas.hu/35/varosuezemeltetes honlapról is (Letölthető nyomtatványok 3. sor), mely személyesen vagy postai úton beadható, illetve elektronikus kitöltése esetén az ebosszeiras@hajdunanas.hu email címre is feladható.

Galéria