Ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelnek el a város külterületén októberben
hajdunanas.hu | 2021.Sep.28. 15:00

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy dr. Tóth István járási főállatorvos HB-07/ÉÁO/02224-2/2021. ügyiratszámú határozatában 2021. október 04 – 2021. október 25. közötti időszakra ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelt el a Hajdúnánás külterületén lévő rókák veszettség elleni kezelése miatt.

 

Kérjük a lakosságot, hogy a zárlat ideje alatt a veszettség elleni védekezés részletes szabályairól szóló 164/2008. (XII. 20.) FVM rendelet 8. § (5) bekezdése szerint eljárva, fokozottan figyeljenek a tulajdonukban lévő ebekre, gondoskodjanak azok tartási helyükön való biztonságos elhelyezéséről, szökésük megakadályozásáról. A zárlat ideje alatt a kutyákat a tartási helyükről csak pórázon és szájkosárral szabad kivinni. Továbbá a települést csak érvényes veszettség elleni oltással rendelkező kutyák és macskák hagyhatják el, melyet a hatósági állatorvos kedvező eredményű vizsgálattal támaszt alá, és engedélyt ad rá.   

 

A közleményben foglaltakkal kapcsolatban további információt tartalmaz a hivatkozott jogszabály, illetve a Hajdúnánási Járási Hivatal által küldött tájékoztatás megtekinthető Hajdúnánási Közös Önkormányzati Hivatal (címe: 4080 Hajdúnánás, Köztársaság tér 1. szám) Városfejlesztési és Üzemeltetési Irodáján (27. számú iroda).

 

Hajdúnánás, 2021. szeptember 28.      

 

                                                                                                    Dr. Kiss Imre

                                                                                                          jegyző

Galéria