Elindult a nyári napközis tábor Hajdúnánáson
hajdunanas.hu | 2022.Jul.12. 07:55

A következő négy hét során minden héten más-más tematikával várják a gyerekeket. Az első héten helyismereti tábort, a következő héten sporttábort, a harmadik héten tánctábort, végül az utolsó héten ökotábort szerveznek a gyerekeknek.

Július 4-től négy héten keresztül szervez a Bocskai István Általános Iskola Magyar utca 104. szám alatti tagintézményében nyári napközit az önkormányzat, amelyre igen nagy az érdeklődés a jelentkezések alapján.

A hét minden napján a nyári napközi tábor helyszínén lehetőség van sport- és játékfoglalkozásokra, kézműves tevékenységekre, csapatjátékokra, társasjátékokra, természettudományi-, ismeretterjesztő-, illetve mesefilmek megtekintésére.

Mindezt olyan környezetben, ahol lehetőség van azoknak a közösségi viselkedés szabályainak a megtanulására, amit később át lehet emelni a mindennapokba, a családi életbe is – hangsúlyozta Dr. Csiszár Imre.

Az alpolgármester hozzátette, hogy mindezek mellett a szülővel szerzett közös nyári élmények, a megismételhetetlen, egyszerű, hétköznapi nyári együttlétek, valamint a gyermekek egészséges feltöltődése és nyári pihenése minden iskolás korú gyermek számára elengedhetetlen szükséglet.

A tábort 1-5 évfolyamos gyermekek számára szervezik meg, akik otthoni, napközbeni felügyelete szüleik munkahelyen tartózkodása miatt nem biztosított.

Legfőbb cél, hogy ne mennyiségi, hanem sokkal inkább minőségi napközi kerüljön előtérbe, ahol a gyerekek nyáron is használható tudást, készségeket szerezhetnek – emelte ki az alpolgármester.

Galéria