Elkészült Hajdúnánás Város Klímastratégiájának egyeztetési változata
hajdunanas.hu | 2021.Jun.18. 08:48

Elkészült Hajdúnánás Város Klímastratégiájának egyeztetési változata

 

A globális éghajlatváltozás korunk egyik legnagyobb kihívása, a belőle fakadó problémák megoldásában a helyi önkormányzatoknak is felelősséget kell vállalnia. Az éghajlatváltozás hatékony kezeléséhez nem elég a már bekövetkezett károk kezelése, hanem tervezetten kell fellépni a kibocsátások csökkentéséért, továbbá előrelátóan felkészülni a várható hatásokra. Ezt a tudatos felkészülést, a tevékenységek tervezett végrehajtását és az eredmények nyomon követését szolgálja a városi szintű éghajlatpolitikai tervezés.

A tervezési folyamat eredményeként Hajdúnánás Városi Önkormányzat a KEHOP-1.2.1-18 azonosítószámú, „Helyi klímastratégiák kidolgozása, valamint a klímatudatosságot erősítő szemléletformálás” című projekt keretében elkészítette Hajdúnánás város területére vonatkozó, 2021-2030 közötti időszakra szóló, de 2050-ig kitekintéssel bíró klímastratégia egyeztetési változatát.

A tervezési dokumentum lakossági véleményezésére 2021. június 28-ig van lehetőség.

A dokumentum az alábbi elérhetőségen tekinthető meg:Hajdúnánás klímastratégia egyeztetési változat

Véleményét, javaslatát a klimastrategia@hajdunanas.hu email címre küldheti meg.

 

Várjuk a mindennapi életből vett észrevételeket és ötleteket, a helyi feltételekhez legjobban illeszkedő városi klímastratégia megalkotása érdekében!

 

 

 

 

Galéria