Értesítés védett réti őszi rózsa, védett sziki kocsord
hajdunanas.hu | 2022.Dec.09. 14:35

ÉRTESÍTÉS

 

 

 

Értesítjük a lakosságot, hogy a HBMKH Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Főosztály, Természetvédelmi Osztály (4024 Debrecen, Piac utca 42-48.) HB/17-TVO/02449-2/2022 számú határozata alapján, a Hajdúnánás, 0501/77 hrsz-ú (legelő) ingatlanon réti őszi rózsa (Aster sedifolius) és a sziki kocsord (Peucedanum officinale) előfordulása ismert.

 

Amennyiben az érintett földrészleten a talaj bolygatásával, a gyep állapotának megváltoztatásával járó munkálatokat terveznek, a tevékenység megkezdése előtt írásban értesíteni kell a természetvédelmi hatóságot, a területen előforduló védett faj élőhelyeinek megóvása érdekében. A természet védelméről szóló 1996. évi LIII. törvény 42. § (1) bekezdése alapján tilos a védett növényfajok egyedeinek veszélyeztetése, engedély nélküli elpusztításam károsítása, élőhelyeinek veszélyeztetése, károsítása.

 

A védett és a fokozottan védett növény-és állatfajokokról, a fokozottan védett barlangok köréről, valamint az Európai Közösségben természetvédelmi szempontból jelentős növény-és állatfajok közzétételéről szóló 13/2001. (V.9.) KöM. rendelet értelmében a védett őszi rózsa természetvédelmi eszmei értéke 5.000 Ft/ példány, a védett sziki kocsord természetvédelmi értéke 5.000 Ft/példány.

 

Hajdúnánás, 2022. december 5.      

 

 

 

 

                                                                                                    Dr. Kiss Imre

                                                                                                          jegyző

 

Galéria