Felkészülés, rajt, győzelem
hajdunanas.hu | 2022.Nov.07. 11:01

A 2022/2023-as tanév csupán néhány hete kezdődött, de a Hajdúnánási Református Általános Iskolába járó gyermekek igazi éremesővel halmoztak el bennünket. A szép eredmények annak is köszönhetőek, hogy a pedagógusok és a gyermekek néhány versenyre a nyári szünet ideje alatt is erőt, energiát nem kímélve készültek. Büszkén számolunk be a legkiemelkedőbb sikerekről, melyek igazán megható mosolyt csaltak a gyermekek arcára, míg örömkönnyeket a szülők, pedagógusok szemébe. 

A XVI. "Hajdúdorogi Mesefesztivál ~ 2022" elnevezésű pályázat eredményhirdetése szeptember 30-án zajlott le. A meseírás kategóriában regionális I. helyezést ért el Mónus Szilvia 4.b osztályos kisgyermek A szivárványon túl című meséjével. II. helyezett lett Csuka Bogi 5.a osztályos tanuló, aki A vita eredménye címet adta munkájának, míg a III. helyezést Kéki Nikolett szintén 5.a osztályos diák, Panna gazdát talál című írása nyerte el a saját korosztályában. Ugyanezen a pályázaton különdíjas lett Mónus Szilvia 4.b és Mónus Dóra 5.b osztályos testvérpár, akik A róka és a farkas a lakodalomban című népmeséhez készítettek illusztrációt. A 4.b és 5.b osztályos tanulók felkészítő pedagógusa Kabainé Bőti Beáta, míg az 5.a osztályosokat Tóth Árpádné tanítónő segítette.

A Debreceni Nagyerdőért Természetvédelmi és Kulturális Egyesület – amellett, hogy a Nagyerdő természeti és kulturális értékeinek megőrzését tűzte ki fő feladatául – az ismeretterjesztés, környezeti nevelés terén is fontos munkát végez. Idén immáron VII. alkalommal hirdették meg hazai és határon túli általános- és középiskolások számára "Erdők ölelése, vizek csobogása" címmel természetvédelmi-irodalmi vers, -próza, -meseíró és természetfotós pályázatukat. A felhívás tartalma jól illeszkedett a református iskola természetvédő, a teremtett világ tiszteletére, megóvására építő nevelési szemléletéhez, így a nyári szünetben lázas felkészülés kezdődött. A beküldött pályamunkákat neves zsűri értékelte, majd október 21-én Budapesten, Vajdahunyad várában sor került az eredményhirdetésre.

A meseírás kategóriában 816 remekmű érkezett, ezek között Mónus Szilvia 4. b osztályos tanuló országos I. helyezett lett korcsoportjában A szépség forrása című meséjével. A természetfotós kategóriában 1016 képet küldtek be a pályázók. Pálóczi Réka 4.b osztályos kisdiákunk Jóllakottan című képével elnyerte az országos II. helyezést, míg Mónus Szilvia Nyári munka című fotójával országos IV. helyezett lett korosztályában. A gyermekeket a sikerhez vezető úton Kabainé Bőti Beáta tanítónő támogatta. További sikereket kívánunk minden kisdiáknak! Isten áldása legyen a gyermekeinken, a szülőkön és a pedagógusokon!

 

Kabainé Bőti Beáta

 

Galéria