Felújított épületben kapott helyet Hajdúnánás új bölcsődéje
hajdunanas.hu | 2020.Sep.24. 12:14

Felújított épületben kapott helyet Hajdúnánás új bölcsődéje

 

Tizenkét férőhelyes bölcsődével gazdagodott a város. Az Attila utcai intézményt szeptember 11-én avatta Rácz Róbert kormánymegbízott, Tiba István országgyűlési képviselő, Szólláth Tibor polgármester és Nagyné Juhász Krisztina a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat, Központ és Városi Bölcsőde intézményvezetője.

Hajdúnánás demográfia adatai egyértelműen mutatják, hogy a városban egyre növekvő az igény a bölcsődei férőhelyek számának növelésére. Ezért kellett a már meglevő 50 férőhelyes bölcsőde mellett egy új, 12 férőhelyes telephelyet létrehozni. Ennek megvalósítására az önkormányzat sikerrel pályázott az Attila utca 26. szám alatt lévő, korábban óvodaként működő épület külső és belső felújítására, akadálymentesítésére, továbbá bölcsődévé történő átalakítására. A bölcsődei férőhelyek számának növelésével az önkormányzat elősegíti a kisgyermekek melletti munkavállalást, valamint a családanyák munkahely megtartását, illetve visszatérését a munka világába.

A fejlesztés megvalósítása a Pénzügyminisztérium 95 százalékos intenzitású támogatása mellett közel ötven millió forintból valósult meg. A pályázat keretében a működéshez szükséges eszközöket is beszereztek. A korszerűen felújított intézményben a bölcsődei ellátás októbertől indul.

Galéria