Fókuszban a könyvtárak , az olvasás, a tudástárak
hajdunanas.hu | 2022.Nov.07. 10:55

2022. október 3-9. között került megrendezésre az idei Országos Könyvtári Napok a Móricz Pál Városi Könyvtár és Helytörténeti Gyűjteményben, melynek keretein belül a hét minden napján változatos  programokkal vártuk a hozzánk látogatókat.

 

A hétfői napon Az Értéktár Akadémia című programsorozatunk első előadását rendeztük meg, mely során helyismereti gyűjteményünkkel ismerkedhettek a Hajdúnánási Nyugdíjas Internet Klub tagjai.

Október 4-én a gyerekeknek szerveztünk író-olvasó találkozót Beck Andreával. Meghívásunk azért esett a Titoktündér című gyermekkönyv sorozat írójára, mert írásaival a gyermekek optimista életszemléletét, önbizalmát fejleszti. Ezen az interaktív találkozón két csoport vett részt, akik lelkesen beszélgettek a szerzővel az őket érintő hétköznapi problémákról, élményekről.

Október 6-án Bajzáth Mária mesepedagógus két előadásának tudtunk helyet adni. Az első előadás az óvodás gyerekeknek szólt, mely a „…mesÉLJÜK a mesét!” foglalkozás címet kapta. Bajzáth Mária népmeséket, hagyományokat mesélve tartotta mesefoglalkozását, melyen a gyerekek nagy lelkesedéssel működtek együtt és több új mondókát is elsajátítottak. Ezt követően Bajzáth Mária „Népmesekincstár mesepedagógia, mint szeretetnyelv” címmel tartott előadást az óvodapedagógusoknak.

A pénteki napon rendeztük hagyományos Népmesemondó versenyünket. A megmérettetésre idén is három korcsoportban lehetett nevezni: 1-2. osztály, 3-4. osztály és 5-6.osztály. A versenyen összesen 17 gyermek vett részt, akiknek előadásaikban sok szép népmesét hallgathattak meg a jelenlévők.

Október 8-án egy játékos családi délelőttön játszhattak a Hajdúnánási Társasjáték Klub tagjaival az érdeklődők, míg a Könyves vasárnapon ingyenes beiratkozási lehetőséggel vártunk mindenkit. Ezen a napon késedelmi díj megfizetése nélkül lehetett visszahozni a könyveket.

Rendezvényeink a TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00266 Gyökereink 1. - tudásélmények támogatása a helyi identitás és generációs híd erősítésére című pályázat keretein belül valósultak meg.

Kórik Valéria

Galéria