Hajdúnánás is csatlakozott a Kamaszbarát önkormányzatokhoz
hajdunanas.hu | 2022.Jan.26. 14:13

Az idei tanév végén ismét megrendezik az Országos Osztálykirándulás – Kamaszfesztivált ezúttal Miskolcon május 26-29. között. A felső tagozatos és a középiskolás diákok országos méretű fesztiválja a tanév végi tanulmányi kirándulások gyűjtőprogramja.

Kamaszfesztivál különleges és egyedi élményt biztosított azzal, hogy az ország különböző tájain élő diákoknak, pedagógusoknak szervezett módon, kötetlen formában ad lehetőséget a személyes és szakmai kapcsolatépítésre. A program olyan ifjúságpolitikai célok megvalósítását is felvállalta, amelyek az korosztály jellemző problémáira kínálnak alternatív megoldásokat. A Kamaszfesztivál azon túl, hogy a tanulmányi kirándulásokra vonatkozó pedagógiai előírásoknak megfelelően biztosítja Magyarország természeti kincseinek, kulturális örökségeinek megismerését, a diákok és a pedagógusok számára számtalan közösségi élményt is biztosít.

A túraprogramok és kirándulások mellett sport-, ismeretterjesztő, kulturális, kézműves, szórakoztató, színpadi és országos hírnevű szervezetek által biztosított interaktív rendhagyó osztályfőnöki órák, esténként pedig sztárzenekarok koncertjei várják majd a résztvevőket.

Kamaszfesztivál volt eddig 2007-ben és 2011-ben Tiszafüreden, 2008-ban Zánkán, 2009-ben a Dunakanyarban, Csattogó-völgyben, 2010-ben Fonyódligeten és 2012-ben Tatán.

A Kamaszfesztiválon a diákok kötöttségektől mentesen, mégis biztonságos iskolai keretek között ismerkedhetnek az ország más településein tanuló diáktársaikkal, vehetnek részt neves civilszervezetek rendhagyó osztályfőnöki óráin egészségügyi, környezetvédelmi, önismereti, ártalom-prevenciós, pénzügyi ismereteket fejlesztő, pályaorientációs, kreatív és alkotó-foglalkozásokon.

A diákok más csapatokkal mérhetik össze tudásukat kispályás labdarúgásban, esténként kikapcsolódásként pedig a hazai zenei élet sztárjainak koncertjein lazíthatnak, de akár ők maguk is színpadra állhatnak karaoke-verseny keretében. Az estéket diszkó zárja.

A “Kamaszbarát Önkormányzat” címet a “Javíts egy jegyet!” című pályázathoz kapcsolódóan lehet elnyerni. A pályázat kiírója minden hazai önkormányzatnak felajánlja a pályázathoz való csatlakozás lehetőségét.

Mint az adott település önkormányzata a településen működő iskola pályázó osztálya számára annak győzelme esetén:

    amennyiben az osztály elnyeri a “Magyarország Legszorgalmasabb Osztálya” címet vállalja az Országos Osztálykirándulás szállás és/vagy étkezési költségeit.

    amennyiben az osztály a “Település Legszorgalmasabb Osztálya” címet nyeri el, úgy vállalja az Országos Osztálykirándulás részvételi díját és/vagy szállás és/vagy étkezési költségeit

A támogatást vállaló önkormányzatok számára a Kamaszfesztivál Szervezőiroda felajánlja a „Kamaszbarát Önkormányzat” címet, amely elismerést az eredményhirdetést követően 2022. tavaszán sajtónyilvános díjátadó ünnepségen adnak át.

Galéria