Hajdúnánási osztály kapta “Magyarország Legszorgalmasabb Osztálya” címet
hajdunanas.hu | 2022.Feb.14. 13:48

A tét nem kevés volt: a legjobban teljesítő osztályok egy országos osztálykirándulás keretében részt vehetnek Miskolcon a Kamaszfesztiválon.

Az idei tanév végén ismét megrendezik az Országos Osztálykirándulás – Kamaszfesztivált ezúttal Miskolcon május 26-29. között. A felső tagozatos és a középiskolás diákok országos méretű fesztiválja a tanév végi tanulmányi kirándulások gyűjtőprogramja.

A “Magyarország Legszorgalmasabb Osztálya” címet Hajdúnánásról a Bocskai István Általános Iskola Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium 5. e osztálya nyerte, akik 0,86-os javítást teljesítettek tavalyi tanév végi osztályátlagukon az idei félévre.

Nyereményük a 2022. május 26-29. között Miskolc Egyetemvárosban rendezendő VII. Országos Osztálykirándulás – Kamaszfesztiválra érvényes négynapos belépő, amit a 8K Alapítványtól kapnak ajándékba. A fesztiválon való részvétel étkezési és szállásköltségeit Hajdúnánás Város Önkormányzata biztosítja a nyertes osztály számára.

Gratulálunk az osztálynak és osztályfőnöküknek, Gálné Krizsán Melindának!

Kamaszfesztivál különleges és egyedi élményt biztosít azzal, hogy az ország különböző tájain élő diákoknak, pedagógusoknak szervezett módon, kötetlen formában ad lehetőséget a személyes és szakmai kapcsolatépítésre. A program olyan ifjúságpolitikai célok megvalósítását is felvállalta, amelyek az korosztály jellemző problémáira kínálnak alternatív megoldásokat. A Kamaszfesztivál azon túl, hogy a tanulmányi kirándulásokra vonatkozó pedagógiai előírásoknak megfelelően biztosítja Magyarország természeti kincseinek, kulturális örökségeinek megismerését, a diákok és a pedagógusok számára számtalan közösségi élményt is biztosít.

A túraprogramok és kirándulások mellett sport-, ismeretterjesztő, kulturális, kézműves, szórakoztató, színpadi és országos hírnevű szervezetek által biztosított interaktív rendhagyó osztályfőnöki órák, esténként pedig sztárzenekarok koncertjei várják majd a résztvevőket.

Kamaszfesztivál volt eddig 2007-ben és 2011-ben Tiszafüreden, 2008-ban Zánkán, 2009-ben a Dunakanyarban, Csattogó-völgyben, 2010-ben Fonyódligeten és 2012-ben Tatán.

A Kamaszfesztiválon a diákok kötöttségektől mentesen, mégis biztonságos iskolai keretek között ismerkedhetnek az ország más településein tanuló diáktársaikkal, vehetnek részt neves civilszervezetek rendhagyó osztályfőnöki óráin egészségügyi, környezetvédelmi, önismereti, ártalom-prevenciós, pénzügyi ismereteket fejlesztő, pályaorientációs, kreatív és alkotó-foglalkozásokon.

A diákok más csapatokkal mérhetik össze tudásukat kispályás labdarúgásban, esténként kikapcsolódásként pedig a hazai zenei élet sztárjainak koncertjein lazíthatnak, de akár ők maguk is színpadra állhatnak karaoke-verseny keretében. Az estéket diszkó zárja.

A “Kamaszbarát Önkormányzat” címet a “Javíts egy jegyet!” című pályázathoz kapcsolódóan lehetett elnyerni. A pályázat kiírója minden hazai önkormányzatnak felajánlotta a pályázathoz való csatlakozás lehetőségét.

További részletek ITT olvashatók!

Galéria