Hajdúnánáson felkészültek a koronavírus-járvány elleni védekezésre
hajdunanas.hu | 2020.Oct.20. 11:05

Városunk felkészült a koronavírus-járvány második hullámára: rengeteg tapasztalatot szereztünk az első hullám időszakában, a védekezéshez szükséges eszközök, fertőtlenítőszerek, maszkok rendelkezésünkre állnak – hangsúlyozta a város polgármestere.

Az elmúlt hetek, napok bebizonyították, hogy a koronavírus itt van közöttünk, együtt kell élnünk vele, de emellett mindent meg kell tennünk, hogy megfékezzük a terjedését.

Legfrissebb adatok alapján 56 igazolt koronavírussal fertőzött személy volt városunkban. Az aktív fertőzöttek száma 24. Egy személyt kórházban ápolnak. Sajnos van egy elhunyt személy – tájékoztatott Szólláth Tibor.

A tavasz folyamán a közintézményeinkben dolgozóknak, a 65 év feletti, majd minden hajdúnánási háztartásba igyekeztünk eljuttatni 1 darab mosható szájmaszkot. A nyár végén, a második hullám előtt célul tűztük ki, hogy minden 7 éven felüli gyermek számára igyekszünk biztosítani egy darab mosható szájmaszkot. Nagyságrendileg 2000 darab mosható szájmaszk átadására került sor az elmúlt hetekben általános és középiskolás intézményvezetők részére.

Összességében a Helyi Sajátosságok munkacsoport az elmúlt hónapokban közel 17 ezer darab szájmaszkot gyártott le a városnak, melyet ezúton is köszönök városunk nevében.

Az elmúlt időszakban a Városházán maszk használatot rendeltünk el, ugyanezt kérjük az ide érkező ügyfelektől is. Az önkormányzat automata kézfertőtlenítőket és lábfertőtlenítőket helyezett el a bejáratoknál.

Az ügyféltérbe csak digitális, érintésmentes lázmérés után lehet belépni. Folyamatosan fertőtlenítjük a köztereket buszmegállók, padok, játszóterek és a kondiparkok tekintetében.

Mindemellett tavasz óta folyamatosan él az az információs vonal, amely segíti a tájékozódást, az információk eljuttatását a járványhelyzettel kapcsolatban.

Fontos kiemelni, hogy ezen a vonalon csak a koronavírussal kapcsolatban ad tájékoztatást a Család-és Gyermekjóléti Szolgálat Központ készenléti szolgálata a lakosság sürgősségi és krízis helyzetekben történő azonnali segítségnyújtás érdekében. A házi segítségnyújtás kapcsán elmondható, hogy eddig is tudott segíteni a Központ a rászorulóknak a bevásárlásban, gyógyászati segédeszközök megszerzésében, ezért ezt tovább folytatjuk – hangsúlyozta a polgármester.

Az információs vonal az alábbi telefonszámokon érhető el:

06 70 3389-229; 06 70 3734 473

Továbbra is várjuk az önkormányzat által létrehozott szociális pénzügyi alapba a támogatásokat, melyet a szociálisan hátrányos helyzetű családok megsegítésére hozott létre az önkormányzat.
Számlaszám: 11738077-15372662-10220003

Kérek mindenkit, akinek van lehetősége és meg tudja tenni, ebbe a pénzügyi alapba befizetve tudja támogatni azokat a rászorulókat, akik ebben a helyzetben talán még kiszolgáltatottabbak.

A legszükségesebb lépéseket megtettük, további intézkedésekre egyelőre nincs szükség – emelte ki Szólláth Tibor polgármester.

Galéria