Hajdúnánáson már az időseket és a krónikus betegséggel küzdőket is oltják
hajdunanas.hu | 2021.Feb.15. 11:10

A hajdúnánási aktualitásokról tájékoztatott Szólláth Tibor polgármester közösségi oldalán.  A városvezető kiemelte: a legfrissebb helyi adatok alapján 996 igazolt koronavírussal fertőzött személy van városunkban. A számokat látva jó hír, hogy továbbra is csökken az aktív fertőzöttek száma.

• Jelenleg 9 aktív fertőzött van

• kórházban 2 személyt ápolnak

• sajnos eddig 30 személy elhunyt

• 957 gyógyulttá nyilvánított

A polgármester a jó hírek között említette, hogy azok, akik kérték: idős otthonok lakói, dolgozói és az egészségügyi dolgozók oltása megtörtént. A napokban már a második oltást fogja kapni több személy is. Február 11-től mind a 8 felnőtt háziorvosi körzetben elkezdik az oltást az AstraZeneca és a Pfizer vakcinákkal. 2 körzetben a 60 év alatti krónikus betegek kapják meg az oltást, a többi 6 körzetben (Pfizer oltóanyag) 80 év feletti idősek kapnak oltást.

A mostani oltási szakaszban a háziorvosok értesítik az oltandókat az oltás pontos helyéről és időpontjáról. A háziorvosok a praxisukhoz tartozó védőoltásra regisztráltak listáját heti frissítéssel megkapják.

A polgármester szót ejtett arról is, hogy segít a koronavírus elleni oltás online regisztrációjában a hajdúnánási önkormányzat

A védőoltás felvételéhez az előzetes regisztráció szükséges. Aki szeretné beoltatni magát, de nincs lehetősége az adminisztráció elvégzésére, segítségre vár, annak a Hajdúnánás Városi Önkormányzat ezt biztosítja. A hivatal segítséget kíván nyújtani mindazoknak, akik szeretnének regisztrálni a koronavírus elleni oltásra (https://vakcinainfo.gov.hu/regisztracio-oltasra), azonban számítógép és egyéb infokommunikációs eszköz hiányában ezt nem tudják megtenni.

A városháza információjában a jelentkező és a hivatal munkatársai közösen elvégzik a regisztrációt biztonságos környezetben. A személyes adatok mellett e-mail címmel is rendelkeznie kell a jelentkezőnek. A jelentkezés során az alábbi adatokat kell megadni: név, lakcím, életkor, e-mail cím, telefonszám, TAJ szám.

A regisztráció ideje alatt fokozottan ügyelnek a járványügyi előírások és az egészségügyi szabályok betartására.

Szólláth Tibor szót ejtett az Ady Endre Lakótelep elkerített területek nyitvatartási idejének online kérdőívéről melyet még február 20-ig kitölthetnek az érdeklődők.

„Szeretnénk, ha az elkerített játszótér, sportpálya, fitneszpark és a kutyafuttató hosszú éveken keresztül szolgálhatná a kikapcsolódni vágyókat. Az ott élők érdekeit, nyugalmát szem előtt tartva, valamint az állagmegóvás és a fokozott biztonság érdekében nyitvatartási időt vezetünk be a négy elkerített területre.” – emelte ki a polgármester.

Online és nyomtatott formában a Hajdúnánási Újság legutóbbi lapszámában is elérhető a kérdőív. Február 20-ig adhatják le a kérdőíveket, amelyet a Városháza vagy a Művelődési Központ információjánál elhelyezett gyűjtődobozba helyezhetnek el.

Szólláth Tibor hangsúlyozta, hogy

a Hajdúnánási Gyógyfürdőben az ingyenes gyógyászati kezelések kiíratásával tudják támogatni a hajdúnánási munkahelyek megmaradását.

A gyógyászati kezelésekről bővebben az alábbi telefonszámon érdeklődhet: 06 52 381 806

A bejelentkezés végén polgármerster kitért a dűlőutakkal kapcsolatos problémákra is. „Az elmúlt napokban az egyik dűlőúton ismeretlen személy(ek) cseréptörmeléket helyezett el az úton, ami illegális hulladék lerakásnak minősül. Sajnos ez már nem az első eset.” – emelte ki.

A Mezőőrök napi szinten tudják ellenőrizni az utak állapotát. Kérem a gazdákat és egyúttal felhívom a figyelmüket, hogy ezzel megnehezítik az önkormányzat munkáját. Ezeket a törmelékeket nekünk el kell szállítani, ami plusz munkát és terhet jelent a városnak. Mivel a földben lévő törmelékkel nem lehet elvégezni az útjavítási munkálatokat.

Felhívom a gazdák figyelmét, hogy a város folyamatosan gondoskodik ezekről az utakról. Bízzuk a munkát a mezőőrségre.

Galéria