Hajdúnánáson piknikezhetett a család
hajdunanas.hu | 2018.Jun.27. 12:38

Első alkalommal nyitotta meg kapuit június 23-án, szombaton a Gasztrosétány. A Hajdúnánási Gyógyfürdő előtti téren kézműves sörrel, ínyenc ételekkel, neves mesterszakácsokkal és fergeteges hangulattal várták a kulináris élményekre vágyókat.

GALÉRIA

Az ínyenc ételekről az Anyukám Mondta, a Barabás Étterem, a Sziget Csárda és sok más országos hírű éttermek gondoskodtak. A freestyle bemutató, vizipisztoly flashmob, gyermek és ifjúsági önkormányzat versenyei, a nánási portéka kostolói mellett bekapcsolódhattak az érdeklődők az ország legnagyobb pizza sütésébe.

 A nap folyamán a Gasztrosétányon fellépett Lola, Péter Sramek, Merényi Ákos, Young-G, Herceg Dávid, este pedig a legjobb Republic dalokkal érkezett a színpadra a Kiscipő Zenekar egy fergeteges élő koncerttel, majd Mr. Geryman retro-mulatos show-al szórakoztatta a közönséget. A nap zárásaként Szent Iván éji szertűzgyújtással ünnepelték a nyári napfordulót.

A rendezvény kapcsán Hajdúnánás polgármestere elmondta, hogy a városnak gyógyhelyként a legjobb házigazdává kell válnia. Első lépésként a fürdő előtti közösségi terünket szeretnénk minden évben élettel megtölteni a nánásiaknak és az ide érkező vendégek számára.

„Minőségi alapanyagok, a régió ízei, mesterszakácsok, remek hangulat – ez jellemezte az első Gasztrosétányt.”

 Szólláth Tibor kiemelte: idén hagyományteremtő szándékkal rendeztük meg a város a különleges kulináris élményeket biztosító Szezonnyitó Gasztrosétányt. Célunk nem a fesztiválok sorát bővíteni, hanem a helyi értékekre, ízekre építve egy olyan rendezvényt akartuk életre hívni, amely a minőségi alapanyagok felhasználásával ötvözi a környező települések, régiónk gasztronómiáját és a magas színvonalon alkotó mesterszakácsok, séfek tudását, úgy gondolom sikerült – tette hozzá a polgármester.

Galéria