Hazaváró ünnep
hajdunanas.hu | 2022.Oct.03. 15:43

Még a millennium évében történt, hogy a Hajdúnánáson Szépen, Emberül Alapítvány Hajdúnánás város önkormányzatával közösen megszervezte az első Hazaváró ünnepséget.  Az egyszeri alkalomnak indult gondolat hagyománnyá nőtte ki magát. A rendezvény azokat a nánásiakat szólítja, meg, akiket bár szülővárosuktól távol sodort az élet, mégis szívesen látogatnak haza Hajdúnánásra, s találkoznak hozzátartozóikkal, barátaikkal.

A mostani alkalom a Kéky Lajos Városi Művelődési Központban került megrendezésre, a megszokottaknak megfelelően egy „Tanyázóval” vette kezdetét. Itt Nagyné Legény Ildikó, Hajdúnánás alpolgámester asszonya köszöntötte a vendégeket, és örömének adott hangot, hogy ismét sokan elfogadták a város meghívását, hiszen Hajdúnánás hazavárja messzire szakadt „rokonait”, atyafiait.

Alpolgármester asszony hozzátette: „Ha tehetik, hozzák magukkal a gyerekeket, unokákat is, ismerkedjenek meg ők is a hajdú gyökerekkel. A város nyitott szívvel, lélekkel vár mindenkit, aki úgy érzi csak egy kis kötődése is van Hajdúnánáshoz.”

Galéria