index.hu: Újabb álhír gyártással, szenzációhajhászással próbál olvasókat gyűjteni
hajdunanas.hu | 2021.Aug.27. 13:52

Mint ismert augusztus 20-án éjjel, többségében tiszavasvári személyek egymásnak estek, randalíroztak Hajdúnánás egyik utcájában. A hír több sajtóorgánum figyelmét is felkeltette, melyben valótlan információkat is állítottak.

Az egyik ilyen hír az index.hu hírportál oldalán jelent meg „Tömegverekedéssel ünnepelték augusztus 20-át Hajdúnánáson” címmel.

Hajdúnánás vezetése felháborítónak tartja, hogy egy országos hírportál a korrekt tájékoztatás helyett a szenzációhajhászást és az emberek félrevezetését helyezi előtérbe. Így Nagyné Legény Ildikó alpolgármester levélben azonnali helyreigazítást kért a szerkesztőségtől.

A levelet teljes terjedelmében közöljük:

„A mai napon megjelent „Tömegverekedéssel ünnepelték augusztus 20-át Hajdúnánáson” című híranyaguk főcíme nem felel meg a valóságnak, valótlan, félrevezető állítást tartalmaz, ezért kérem a hír címének azonnali kijavítását, átírását.

Emellett örömmel vettük volna, ha ellátogatnak Hajdúnánásra augusztus 20-a alkalmából és velünk együtt ünnepelték volna az egésznapos programsorozatot, melyre sokan voltak kíváncsiak többek között a tűzijátékra és a KFT élő nagykoncertjére.

Levelem mellékleteként küldök Önöknek néhány fényképet, amely jól mutatja, hogy nem tömegverekedéssel ünnepeltük államalapításunkat. Bízom benne, hogy a jövőben a korrekt tájékoztatást helyezik előtérbe és nem a szenzációhajhászást!”

Néhány órával később érkezett a válasz is, melyben ennyit írtak: „az Ön által említett cikk címét kérésének megfelelően módosítottuk.”:

Az már egy másik téma, hogy vajon az első változattal megjelent címet hány ember olvashatta el, akiket a címmel megtévesztettek és összemosták az augusztus 20-i programsorozat teljes napját egy hajnalban megtörtént incidenssel – hangsúlyozta Nagyné Legény Ildikó, aki ezzel együtt levélben kérte az index.hu szerkesztőségét tegyék nyilvánossá a helyreigazítás anyagát. Szomorú és egyben felháborító, hogy egyes hírportálok mi mindent megtesznek a minél magasabb olvasottságért, minden áron - tette hozzá az alpolgármester.

Galéria