Ismét is megérkezett Nánás Angyala
hajdunanas.hu | 2022.Jan.19. 09:37

Sikeresen zárult a Nánás Angyala adománygyűjtés. Idén legalább 150 gyermek karácsonyát tették szebbé, gazdagabbá a jó szándékú adakozók.

Hat évvel ezelőtt indult útjára a Nánás Angyala adománygyűjtő kezdeményezés, mely azóta a város legnagyobb jótékonysági gyűjtésévé nőtte ki magát. Tavaly 1,5 millió forint tartós élelmiszer került kiosztásra a rászoruló hajdúnánási és tedeji családoknak, illetve idős lakosainknak. Idén az eddigieknél is nagyobb szükség volt a segítségre, mivel a koronavírus járvány sok idős vagy több, gyermekeket nevelő helyi családokat hozott nehéz helyzetbe. A szervezők az adományokat 4 gyűjtőponton december 17-ig várták, majd az ajándékok kiosztására december 21-én került sor a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat székhelyén, azoknak pedig, akik valamiért nem tudtak érte menni az adományokért az intézmény munkatársai kiszállították a tartós élelmiszert és az ajándékokat.

Szerencsére a koronavírus egész éves jelentléte és negatív gazdasági hatása sem szegte az adakozók kedvét. Az idei év kihívásai újra arra ösztönözték a hajdúnánásiakat, hogy fogjanak össze és csatlakozzanak a város már hagyományossá vált karácsonyi gyűjtéshez, melynek célja idén is az volt, hogy egyetlen lakosunknak se kelljen nélkülözésben töltenie az ünnepeket.

A magánszemélyek mellett egyre több vállalkozó, szervezet és munkahelyi kollektíva fogott össze a jó ügy érdekében, mely eredményeként idén legalább 150 gyermeket sikerült megajándékozni a program keretein belül.

Ferenczy Boglárka

Galéria