Jobb későn, mint soha...
hajdunanas.hu | 2021.Sep.29. 10:14

A Hajdúnánási Ezüstkor Nyugdíjas Egyesületben a hosszú kényszerszünet után vágyott már mindenki a kimozdulásra, a klubtársainkkal való találkozásra. Megszoktuk működésünk 35 éve alatt, hogy kéthetente taggyűlés, hetente énekkari próba, táncpróba, havonta fellépés - egy-két esetben - megyei rendezvényeken, falunapokon. Negyedévente közös vacsorával egybekötve köszöntjük a névnaposokat, szülinaposokat. Ezeken túl részt veszünk városi rendezvényeken, szervezünk évente két-három kirándulást hazánk nevezetes környékeire, Erdélybe. 

Nem volt könnyű elviselni hónapokon - több mint egy éven - keresztül a sok közös program, szép élményekkel töltött órák, napok elmaradását. Igyekeztünk 2020-ban kihasználni a második félév lehetőségeit. Köszöntöttük az első félévi névnaposokat, születésnaposokat. Volt még pár rendezvény (Tiszacsege, Katonadal fesztivál), egy kirándulás (Sárospatak és környéke), aztán jött a leállás, az otthon maradás.

Közel egy év után a névnaposok, születésnaposok köszöntésével kezdtük a 2021. második félévet. A rendezvényen több mint 80 klubtársunk vett részt, mindenkit ünnepeltként köszöntöttünk. Kiemelt figyelmet, virágcsokrot kaptak a 65, 70, 75, 80. évüket betöltött, kerek születésnapjukat ünneplő évfordulósok. Volt már, reméljük még lesz 85-90 éves évfordulósunk is. A rendezvény éjfélig tartó táncmulatsággal ért véget.

Megszerveztük a megyei elnökség által július 23-ára tervezett IV. Tiszántúli Nyugdíjas Kórusok Találkozóját 12 éneklő csoport – 150-160 fő – részvételével. A rendezvényen részt vett Molnár Ferencné a Hajdú-Bihar Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetségének elnöke, Román Demeterné a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei  Nyugdíjas Szervezetek Szövetségének elnöke.

Szólláth Tibor városunk polgármestere megnyitó beszédében köszöntötte a kórustalálkozó résztvevőit, a fellépőknek sikeres szereplést, a nézőknek jó szórakozást kívánt. A megnyitót követően Veres Sándorné műsorvezető szólította színpadra a kórusokat. A fellépők népdalokból, magyarnótákból és katonadalokból válogatott dalcsokrokat mutattak be. A változatos és szépen előadott műsorokat a közönség tetszéssel fogadta, vastapssal jutalmazta.

A rendezvény Molnár Ferencné értékelésével, emléklapok kiosztásával és a Nyugdíjas dal közös éneklésével fejeződött be. A jó szervezésnek, a színvonalas műsoroknak köszönhetően az éneklő csoportok és a nézők egyaránt jól érezték magukat, szép élményekkel tértek haza otthonukba. A jó hangulatot tükrözte, hogy az ebédet követően még jó pár óráig dáridóztunk. Úgy köszöntünk el, hogy jövőre újra itt leszünk. A két rendezvény hangulata bizonyítja, hogy igény van, szükség van ezekre a találkozókra akkor is, ha utólag pótoljuk a lemaradást. A jövőben is figyelembe vesszük az ismert aranymondásokat: „Amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra”, vagy „Jobb későn, mint soha.

Tímári Balázs

egyesületi elnök

Galéria