Karácsonyi evezés
hajdunanas.hu | 2023.Jan.25. 08:30

Gyönyörű napsütéses idő várta a Hajdúnánási Dominó Diáksport Egyesület fiatal sportolóit a már hagyományosnak mondható karácsonyi evezésen. Minden év végén várják már a gyerekek, családok és baráti egyesületek ezt a rendezvényt, hiszen nem mindenhol adottak a lehetőségek ilyen hidegben vízre szállni. A vendéglátó házigazda meghívását ebben az évben is többen elfogadták, így a környék kajak-kenu szerelmesei szép számmal képviselték magukat a Hajdúnánási Gyógyfürdő csónakázó taván megrendezett karácsonyi evezésen december 27-én.

Ezen a napon köszönte meg az egyesület vezetése Zsíros Irén segítségét, aki az úszásoktatásban segítette a gyerekeket. Valamint Simai Györgyi edző munkáját, aki egy időre felsőfokú tanulmányai miatt elbúcsúzott a fiataloktól.

Számos programmal készültek a szervezők a nap folyamán. A bátrabbak vízre szálltak, de voltak szárazföldi ügyességi feladatok is, ahol játékos, vicces és szórakoztató feladványokkal és akadálypályával találkoztak a sportolók.

A Hajdúnánási Gyógyfürdő adottságai rendkívül kedvezőek, így a délelőtt folyamán a csónakázótó környékén zajlottak a programok, délután pedig már a termálvízben melegedhettek. Nagyon eredményes éven vannak túl a Hajdúnánási Dominó Diáksport Egyesület tagjai. A szülők is minden évben bekapcsolódnak a programokba, és segítik a gördülékeny megvalósítást. Idén sem maradhatott el a forró tea és a zsíroskenyér lilahagymával, ami bizony jólesett mindenkinek a hideg időben, és a karácsonyi lakomából megmaradt sütemények is kapósak voltak

A vendégcsapatok is remekül érzik magukat ezen a programon, és meg is adták a módját, hiszen még a karácsony hangulat volt a jellemző.

Nagy büszkesége nemcsak a Hajdúnánási Dominó Diáksport Egyesületnek, hanem Hajdúnánásnak is, hogy több eredményes sportoló karrierje indult el az egyesületből.  Azt az összetartást, ami az egyesületen belül van, mi sem bizonyítja jobban, minthogy rendszeresen visszajárnak például erre a karácsonyi evezésre is, így Horváth Maja ifjúsági világbajnok kajakos is rendszeres résztvevője a programnak.

 

Dobos M.

 

Galéria