„Kezeink munkáját tett maradandóvá..."
hajdunanas.hu | 2021.Oct.12. 09:22

Hálaadó istentiszteletet tartottak szeptember 19-én délután a református templomban az egyházközség és intézményei életében eleddig példa nélküli fejlesztések megvalósulásáért.

Soha nem látott fejlesztések valósultak meg a Hajdúnánási Református Egyházközségben az elmúlt mintegy hat esztendő során. Az óvoda, a gimnázium tornaterme, az ősi templom teljeskörű külső, belső felújítása, a templomkert újjáépítése és talán a legfontosabb: az általános iskola régi épületének energetikai felújítása, új épületszárnnyal való bővítése, ahol szaktantermek sorát tudták kialakítani, és ahol egy szép, tágas iskolai könyvtár is helyet kapott. Megépült a 100 személyes étkezde is, amelyre nagyon vártak már, hiszen eddig a Idősek Otthonában kellett a menzai étkeztetést megoldani, hogy csak a nagyobbakat említsük. Mindezekért adott hálát a gyülekezet szeptember 19-én egy ünnepi istentisztelet keretében, amelyen igei szolgálatot teljesített Főtiszteletű Dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke, aki örömmel idézte fel, hogy püspöksége hat éve alatt ez már a tizedik alkalom, hogy valamilyen jeles esemény kapcsán itt lehet a nánási gyülekezetben. Elismerő szavakkal szólt mindarról a tudatos építkezésről, amelyek az elmúlt évtizedek bölcs előrelátásán alapultak, amelyben fontos elem volt a város vezetésével való szoros együttműködés is. Prédikációjában emlékeztetett a lelki építkezés, a gyülekezet építésének nagyon fontos folyamatára is.

Ft. Dr. Fekete Károly püspök úr tizedik alkalommal hirdetett igét a nánási templom szószékéből (fotó: HTV)

Gacsályi Gábor Nagytiszteletű Úr tételesen beszámolt a fejlesztésekről, amelyek részben pályázati, részben saját erőforrások felhasználásával valósultak meg, összeségében mintegy 1,5 milliárd forintnyi összegben. Az ünnepi alkalmat megtisztelte jelenlétével Őz Lajos, aki a Hajdúvidéki Református Egyházmegye üdvözletét hozta el. Borbándi András a magyarlapádi és Pakulár István a tasnádi testvérgyülekezetek köszöntését tolmácsolták, és gratuláltak a gyarapodáshoz. A nagyszabású tervek megvalósításában sokat segített Tiba István országgyűlési képviselőnk is, aki további segítségéről biztosította a közösséget.

Az iskolai könyvtár avatása. Fotó: Molnárné Andrásné-forrás: refiskola-nanas.hu

Az ünnepi percek sorát az iskola új szárnyépületében kialakított könyvtár névadója zárta, amely felvette az éppen egy éve elhunyt, az iskolát 15 éven át példaértékűen vezető igazgató, Szabóné Marth Éva nevét, aki a most megvalósult fejlesztések egyik elindítója volt. (HNU)

Galéria