Kitüntetések és elismerések Semmelweis Napon
hajdunanas.hu | 2018.Jun.27. 12:43

Semmelweis Ignác, az anyák megmentője - születésnapjának 200. évfordulóját ünnepelték június 23-án, szombaton Hajdúnánáson egy szakmai továbbképző konferencia és ünnepség keretében immár nyolcadik alkalommal.

1992 óta minden év július elseje a magyar egészségügy, illetve az egészségügyben dolgozók legnagyobb ünnepe. Ezen a napon született Semmelweis Ignác, az anyák megmentője, akinek nevét orvostörténeti múzeum, emléktábla, és orvosi egyetem is büszkén viseli.

Az esemény az ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét. Szólláth Tibor polgármester beszédében köszönetét fejezte ki az egészségügyben dolgozóknak és a konferencia szervezőinek.

Pajna Zoltán a Hajdú-Bihar Megyei önkormányzat elnöke megköszönte az egészségügyben dolgozók mindennapi áldozatos munkáját, azt, hogy reményt, támaszt és hitet adnak a segítségért folyamodóknak.

A köszöntők sorát Dr. Kincsesné Szónya Katalin, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Hajdú-Bihar megyei Területi Szervezetének elnöke zárta. Elnök asszony elmondta: mint minden évben idén is igyekeztek olyan témákat, előadásokat válogatni, amelyek a szakdolgozókat érinti és ezzel együtt fejleszteni is tudják szakmai tudásukat. 

A városi ünnepségen Polgármesteri Elismerő Oklevél átadására is sor került. Hajdúnánás lakosságának egészségügyi ellátásában végzett felelősségteljes és példamutató szakmai munkájának elismeréseként oklevelet vehetett át Major Antalné röntgen asszisztens, Sepsiné Vandróczki Gyöngyi vezető védőnő és Csiszár Katalin ápoló.

Dr. Kincsesné Szónya Katalin elnök asszony a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Hajdú-Bihar megyei Területi Szervezetének nevében Kossuth Zsuzsa emlékérmet adományozott az egészségügyben dolgozók érdekében kifejtett önzetlen támogatásáért Szólláth Tibor polgármester, Dr. Juhász Endre alpolgármester és Kovács Zsolt mentőtiszt részére. 

A megnyitón sor került a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Semmelweis Oklevelek átadására is, melyet ebben az évben 11 hajdú-bihar megyei egészségügyi szakember vehetett át. A konferencián 6 előadás hangzott el közérdeklődésre számot tartó témákban. Többek között a szakdolgozó szerepe a betegoktatásban, a gyógyszerformák technológiai csoportosításáról, helyes alkalmazásukról, tárolásukról, helyes bevételi módjukról, illetve a sport, a mozgás és a szív-és érrendszer kapcsolatáról hallhattak a részvevők előadásokat.

Galéria