Kívülről indított támadás ért több nánási facebook oldalt
hajdunanas.hu | 2020.Oct.19. 13:17

Az elmúlt napokban Hajdúnánás több hivatalos facebook oldalát (Bocskai István, Hajdúnánás Város, Nánási Portéka, Hajdúk Világtalálkozója, Kendereskert) kívülről indított támadás érte és több órán keresztül nem voltak elérhetőek az oldalak – jelentette be Szólláth Tibor Hajdúnánás polgármestere.

A lakosság ebből nem vett észre semmit, éjszaka folyamán történt a támadás, a reggeli órákban már a kollégák helyreállították a rendszert – tette hozzá a polgármester.

Elgondolkodtató, hogy ilyen folyamatok, események indultak el városunkban, amelyet nem tartok szerencsésnek – emelte ki Szólláth Tibor.

A polgármester felhívta a figyelmet, ha nem vagyunk elég körültekintőek, akkor nagyon könnyen és nagyon gyorsan illetéktelen kezekbe kerülhetnek személyes adataink. Cseréljük legalább félévente jelszavainkat. Minél bonyolultabb, lehetőleg nagybetűs, számos kombinációkból álló jelszavakat állítsunk be magunknak és minden felületen más jelszót generáljunk. Emellett facebook oldalainkon használjuk kétfaktoros hitelesítést, amely néhány egyszerű lépésből áll – hangsúlyozta a polgármester.

Galéria