A Hajdúnánási Tartósító és Építő Start Szociális Szövetkezet tavaly a város újonnan átadott vágóhídjának és húsüzemének termékeit egy szabadtéri reggelizés keretében mutatta be Hajdúnánás közösségének. A családias hangulatú, koraőszi szombat délelőttöt azóta is sokan emlegették a szervezőknek, így a lakossági visszajelzéseken felbuzdulva a Szociális Szövetkezet csapata úgy döntött, hagyományt teremt a reggeliztetéssel, s idén ismét bisztróvá alakítja át a főtér szabadtéri színpadát.
A közös reggeli több célt is szolgált. Egyrészt bemutatkozhatott a húsüzem új márkája a Nánási Hús, másrészt igazi hangulatos találkozási helyszínt sikerült berendezni a forgalmas főtéren, ahol a közösségépítés kerülhetett a fókuszba, harmadrészt pedig a húsüzem termékfejlesztői közvetlen visszajelzést kaphattak a fogyasztóktól a bemutatott portékákat illetően.
A szervezők megadták a reggelizés módját. A turista szalámis szendvics, a főtt pároskolbász és az extra magas hústartalmú virsli mellé forró kakaóval, friss teával, puha kenyérrel és ropogós kiflivel készültek a vendégeknek.
A program meglepetés vendége Buday Péter Chef volt, aki a helyi alapanyagok nagyköveteként most sem cáfolta meg önmagát az ételkínálat tekintetében. Hajdú burgerrel, vagyis egy tarja steakkel és újragondolt uborkasalátával töltött szendviccsel rabolta el a helyiek szívét az ízlelőbimbóikon át. Az elkészített étellel pedig azt bizonyította, hogy egyszerű, könnyen elérhető helyi alapanyagokból is készülhet gasztronómiai remekmű.
A nagy érdeklődés újabb visszaigazolást adott a szervezőknek, hogy ez egy olyan hagyomány, melyet érdemes a jövőben is ápolni!
kép és szöveg: F.B.
További híreink
Van képe hozzá?
Legnépszerűbb programunkhoz várunk további képeket
Hírkategóriák