Megérkezett Hajdúnánás karácsonyfája a főtérre
hajdunanas.hu | 2020.Nov.20. 10:35

A város karácsonyfáját – amely közel tíz méter magas - november 20-án, pénteken, délelőtt tíz órakor kezdték a helyére emelni.

A fenyő Ambrus Miklósné Sólyom utcai lakos felajánlása nyomán került a főtérre. A fenyő kiemelésében és felállításában a Hajdúnánási Hivatásos Tűzoltóparancsnokság, az önkormányzat gondnoksági csoportja, a közterület-felügyelet, és a közfoglalkoztatási csoport munkatársai is részt vettek. A munkálatokhoz a darut Prónay Péter biztosította.

Az elmúlt években hagyomány, egyfajta különlegesség a lengyelországi testvérvárosunk Ustronal, hogy karácsony közeledtével Ustron közössége ajándékként küld egy fenyőfát, melyet a Városháza épületében helyeznek el. Emellett fenyőágakkal is megajándékozták a várost, melyekkel a város adventi koszorúját készítik majd el a Helyi Sajátosságok munkatársai. Viszonzásképp Hajdúnánás 4 darab nagyméretű gyertyát küldött ajándékba Ustron városának.

Tedej fenyőfáját Bangóné Papp Erika tedeji, Wass Albert utcai lakos ajánlotta fel, amit szintén ma állítanak fel.

Mint minden évben, idén is segített Hajdúnánás lakossága a város adventi koszorú alapanyagában. Idén az adventi koszorú alapanyagát, a fenyőágakat Ustron mellett, az M+Z 2000 Kft. 4 darab fenyőjével és Dézsi Antal Irányi utcai lakos egy darab fenyőfájával biztosítják.

A héten elkezdődött a város diszkivilágításának a kiépítése (néhány új elemmel bővülve), amelyet a tervek szerint november 24-től teljes pompájában láthatnak majd a hajdúnánásiak.

Galéria