Megnyitotta kapuit az első Nők Háza Hajdúnánáson
hajdunanas.hu | 2022.Feb.04. 09:19

A ház legfőbb célja, hogy segítse a nők lelki, testi, szellemi feltöltődését, mindemellett egy jó programot, kikapcsolódást, egy közösségi együttlétet éljenek meg a hölgyek közösen.

Egy álom valósult meg azzal, hogy megszületett Magyarországon az első Nők Háza – hangsúlyozta Kovács Magdolna, a Nők Világa Nonprofit Kft., a Csak a Nőknek Magazin és a Női Klub alapítója kedden Hajdúnánáson.

Kovács Magdolna és Nagyné Legény Ildikó Hajdúnánás alpolgármestere közösen leplezte le az Aranyszalma Alkotóházra felkerült táblát, amely azt hirdeti: ez a Nők Háza. Kovács Magdolna elmondta, hogy a Nők Házát élettel szeretnék megtölteni, a női közösségek számára szeretnének egy helyszínt biztosítani. Már egyeztetnek a programokról, terveik szerint már február végén megszervezik az első nagyobb eseményüket.

Egészség- és környezettudatosság – talán ezzel a két szóval lehetne jellemezni a programot, amit mi képviselünk. A nagyobb városokban élő hölgyeket és az itt élőket szeretnénk elhozni, teremteni egy olyan közösséget, amelyben jó beszélgetni, egymás támaszai lehetünk, feltöltődhetünk és testi-lelki segítséget, támaszt nyújthatunk egymásnak – emelte ki Kovács Magdolna.

A Nők Háza programjával a cél, hogy olyan tartalmakat mutassanak meg, juttassanak el a hölgyekhez, olyan módszerekkel segítsék őket, amivel a hétköznapokban jobban, egészségesebben, kiegyensúlyozottabban és boldogabban tudnak élni. A Nők Háza egy olyan központ kíván lenni, ahol lokálisan, országosan és nemzetközi szinten a Nők testi, lelki, szellemi és fizikai támogatását biztosítják a szervezők.

Szólláth Tibor az eseményen elmondta, hogy az Öko Expo kapcsán jutott el a Nők Világa a településre. Látták mind azt a munkát, a fejlesztéseinket, az infrastruktúrát, ami itt van és felvetették az alapítók, hogy Hajdúnánáson lehetne a legalkalmasabb az első Nők Háza létrehozása.

Az Aranyszalma Alkotóház egy olyan közösségi tér, ami teljes mértékben alkalmas a programnak, hiszen a mai napig számos közösségnek ad teret, ezért kapott itt helyet a Nők Háza – emelte ki a polgármester.

Mára a nők szerepe vitathatatlan akár a társadalomban, akár a gazdasági tevékenységekben – mondta Nagyné Legény Ildikó alpolgármester, aki hozzátette az aktív, dolgozó nőknek igénye van egy olyan közösségi térre, biztos pontra, ahol támaszt, segítséget kaphatnak, feltöltődhetnek és mindezt az Alkotóházban, a Nők Házában megtehetik.

Az épület bejárása után a városházán ünnepélyes keretek között írták alá a felek az együttműködési megállapodást.

Galéria