MEMORITER
hajdunanas.hu | 2022.Jan.19. 09:41

Különleges szolgáltatással bővül a Hajdúnánási Köztetemtő kínálata: elindult a MEMORITER temető nyilvántartó rendszer.

Nem egyedi eset, hogy egy-egy távolabbi, sok generációval ezelőtt élt családtag sírját már csak az idősebb rokonok ismerik, vagy az egész család elköltözik a településről, s idővel teljesen elvész a tudás arról, hogy hol találhatóak a rokonok örök nyugvóhelyei. A Hajdúnánási Köztemető üzemeltetője egy teljesen új, innovatív programmal kívánta ezt a helyzetet orvosolni, miközben a saját ügyintézési és adminisztrációs tevékenységét is átláthatóbbá tette.

Kipróbálásához kattintson IDE!

Nyolc hónapnyi előkészítő munka – közel 8900 sírhely lefotózása, drónfelvételek készítése a temetőről és a temetőkönyvek adatbázisban történő rögzítése – után elindulhatott a MEMORITER program, ami egy olyan online felület mely segítségével bárki, akár otthonról is rákereshet a hajdúnánási temetőben végső nyugalmat lelt hozzátartozó, ismerősei sírhelyére. A GPS alapú keresőrendszer megmutatja a sírhely temetőben való elhelyezkedését, közeli képet ad a sírhelyről, illetve ismerteti az elhunyt személy pontos nevét, leánykori nevét, születési és halálozási dátumát.

Elég a keresőfelületbe beírni a családnevet, vagy éppen annak első karaktereit, s máris keresgélhetünk a rendszer által felhozott találatok között, nagy eséllyel pedig meg is találjuk elhunyt hozzátartozónk sírhelyét és adatait.

A program még nem teljes. A fejlesztő folyamatosan korrigálja az esetleges hibákat, így az üzemeltető arra kéri a lakosságot, hogy amennyiben észrevételük lenne a programban szerepelő adatok, vagy rendszer kapcsán úgy írják meg azt a temetkezes@hajdunanas.hu email címre.  (F.B.) – fotó: Török Zoltán ( a kép csak illusztráció!)

Galéria