Műveltségi vetélkedő
hajdunanas.hu | 2018.Feb.15. 09:41

Hagyomány már a Bocskai István Általános Iskolában, hogy a Magyar Kultúra napja alkalmából műveltségi vetélkedőt rendeznek a felső tagozatos gyerekek számára, melyet két fordulóban tartanak meg: először az 5-6.osztályosok mérkőznek meg egymással, majd a 7-8.osztályosok. Változatos feladatokkal, rejtvényekkel, villámkérdésekkel készülnek erre a projektben résztvevő pedagógusok, melyek nemcsak az alapműveltségre épülnek, hanem egyben szórakoztatóak is.

A  versenyt 2018. január 29-én, délután 2 órától rendezték meg a Bocskai iskola Polgári úti tornatermében. A résztvevő gyerekek az iskola felső tagozatosai voltak, akik vállalkoztak arra, hogy kis csoportjukkal megküzdenek egymással és a szórakoztató feladatokkal. Ezeket egy projekt keretében a humán munkaközösség csoportja fogta össze Czinegéné Daróczi Julianna és Józsi Tóth Sándorné irányításával- a projekt vezetője Löfcsikné Rékasi Ilona volt . A feladatok között volt képfelismerő, képkirakó, keresztrejtvény,rajzfilmek,  s olyan kérdések, melyek a Magyar Kultúra napjával kapcsolatosak.

A gyerekek nagyon szívesen vesznek részt minden évben ebben a vetélkedőben, hiszen a feladatok nekik szólnak- olyan témákban, amelyek az alapműveltséghez tartoznak.

A zeneszámok felismerése külön élvezetes volt  a versenyzők számára, hiszen nem kimondottan az ő ízlésvilágukból és korosztályukból válogatták össze, ám a szervezők örömmel tapasztalták, milyen szívesen hallgatják és ismerik a 80-as, 90-es évek slágereit.

A versengés sok gyermeket érintett, hiszen mindkét csoportban közel 100 versenyző foglalt helyet a szépen berendezett asztaloknál. Csapatonként 8-an voltak egy-egy osztályból, így egymást erősítve tudtak megküzdeni évfolyamtársaikkal.

Az értékelésnél mindig nehéz dolga van a zsűrinek, ám itt a gyűjtött pontok alapján könnyebb és egyértelműbb  volt a díjazás.

Eredményhirdetés mindkét fordulóban a vetélkedők végén megtörtént. Ezek alapján első helyezést az 5.b, a 6.a, a 7.d és a 8.d osztályosok értek el, másodikak az 5.a, a 6.d, a 7.e, és a 8.b-sek csapata, 3. helyezést az 5.d, a 6.e, a 7.b és a 8.f osztályosok értek el.  A helyezett csapatok kis  ajándékkal térhettek haza, a többiek emléklapban részesültek.

Fekete Andrea

Galéria