Nagykorúvá érett a Naná Színház
hajdunanas.hu | 2018.Feb.15. 09:39

Idén februárban betöltötte fennállásának 18. életévét a hajdúnánási Naná Színház s így elmondhatjuk, hogy a felnőttkorba cseperedett. Tagjaink között még bőven vannak az alapító tagokból, akik a 2000. év elején Marth P. Ildikó vezetésével színpadra vitték első darabunkat a Rátóti csikótojást, s vannak olyanok is, akik még nem is éltek ezekben az időkben. Sajnos olyanok is vannak, akik már az égi színpadról néznek le ránk s onnan szurkolnak nekünk. Bizonyára örömmel tölti el őket, hogy idén már két teltházas előadásunk volt s szűnni nem akaró vastapssal köszönték meg a produkciónkat úgy Nyíradonyban, mint Polgáron. Ebben az évben már egy vendégkönyvet is viszünk magunkkal, hogy abba a közönség leírhassa, elmondhassa véleményét az előadásról, a darabról. Engedjék meg, hogy idézzek egyet a polgári előadás utáni egyik nézői véleményből.

„Kedves Marth P. Ildikó! Köszönjük a szép estét, melyet a Csillag vagy liliom című darab szerzőjeként és rendezőjeként, társulatával szerzett a polgári nagyszámú közönségnek közöttük nekünk is,) a Magyar Kultúra Napján. Az előadás után hosszan beszélgettünk férjemmel a látottakról, sőt, történelmi ismereteinket is felelevenítettük, kiegészítettük (Hányadik királyunk is volt a darabban szereplő István? Mikortól - meddig uralkodott? stb.) Kitűnőnek tartottuk a szereplőválasztást, a színészi játékot: A Margit alakját megformáló Haranginé Simon Tímea érett nőiségét, mely méltóságot, szelíd szép hangjával is rendíthetetlen elköteleződést tudott sugallni. Ellenpontját, az Anna alakját megformáló Dulavics Dóra játékát, a szépség és tisztaság tapasztalatlanságból eredő másik létformáját; a három király alakját megelevenítő férfiak- Simon György, Vitányi Imre, Nagy Róbert játékát, Csiki László gyóntató pap alakítását és a két nagyszerűen megírt népi alak (Bori és Imre) játékát, akik a nekik szánt, Margithoz kapcsolódó dramaturgiai feladatot humorba oltva is nagyszerűen megoldották. A kort idéző jelmezek, a színpadkép (díszletek, világítás) és nem utolsó sorban a dalbetétek- az előadás minden átgondolt részlete hozzájárult ahhoz, hogy maradandó élménnyel gazdagodjunk. Örömmel fedeztük fel egykori tanítványunkat a szereplők között. Kérjük, tolmácsolja társulatának is köszönetünket és elismerésünket!

Polgár, 2018-01-25 Olajos István és Olajos Istvánné polgári nézők véleménye.”

 

A nyolc ősbemutató, a két kamaradarab, s a közel 140 előadás után örömmel értesíthetjük színházlátogató nézőinket, hogy megkezdtük a legújabb zenés játékunk próbáit, melyet Szólláth Tibor polgármester úr felkérésére s Buczkó József múzeumigazgató szakmai közbenjárásának segítségével írt meg Mart P Ildikó. A darab az 1916. évi székely menekültek befogadásának kapcsán íródott szerelmi történet. A címét is elárulhatjuk: Üvegvirág.

Kócsi Imre

Galéria