Összefogás a Balásházyval
hajdunanas.hu | 2020.Dec.08. 10:55

Az agrárszakképzés népszerűsítése és erősítése érdekében a héten sor került Hajdúnánás és a Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Technikuma, Gimnáziuma és Kollégiuma közötti együttműködési megállapodás aláírására.

Az együttműködés legfőbb célja az agrárszakképzés népszerűsítése és erősítése a térségünkben, valamint az agrárszakember képzés utánpótlásának biztosítása és a fiatal munkavállalók helyben maradásának, vállalkozóvá válásának támogatása.

A megállapodás két részből áll:

  •  egy közoktatás fejlesztési megállapodás, melynek értelmében az intézmény segíti a városban élő és tanuló általános iskolások tovább tanulását, akik elkötelezettek a mezőgazdaság irányában. Szüleik, családjuk az agrárium meghatározó képviselői és szeretnék szakember utánpótlást generációkon átívelően is biztosítani a hajdúvárosban. A felvételi eljárás során kiemelten kezelik azokat a tanulókat, akik kollégiumi ellátást igényelnek, ezzel is segítve a hatékony tanulásukat, illetve későbbi felsőfokú intézményekbe továbbjutásukat.
  • A megállapodás második része a duális képzés keretein belül gyakorlóhely biztosítását teszi lehetővé. A Kendereskerthez kapcsolódó ökológiai gazdálkodásba való betekintést segíti elő a tanulók számára.
Galéria