Pályaválasztási nyílt napra várták az általános iskolás diákokat a Csiha Győző Technikum és Szakképző Iskolába.
hajdunanas.hu | 2022.Nov.07. 11:15

Október 18-án egy nyílt nap során ismerkedhettek meg a környező települések általános iskoláiba járó 7.-es és 8.-os diákok a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum Csiha Győző Technikum és Szakképző Iskola továbbtanulási kínálatával. A kötetlen nyílt napon interaktív formában igyekezett az iskola vezetősége bemutatni, hogy miért érdemes náluk továbbtanulni.

 

A nap során Pappné Fülöp Ildikó intézményvezető részletes és átfogó tájékoztatót tartott a gyerekeknek és szüleiknek, amelyben bemutatta az iskola képzési kínálatát.

A tájékoztatók után az iskolában folyó képzéseket a diákok testközelből is megtekinthették és kipróbálhatták. A diákok most is beülhettek egy-egy tanórára, körbejárhatták az iskolát és megnézhették a tanműhelyeket, ami igen érdekes lehetett a fiatalok számára, hiszen az oktató pedagógusok hasznos információkkal is ellátták közben a diákságot, valamint ki is próbálhattak bizonyos eszközöket és gépeket.

A nap során az intézmény szomszédságában lévő kollégium szolgáltatásaival is megismerkedhettek a leendő diákok és szüleik, ahol az intézmény vezetése igyekezett minden felmerülő kérdésre válaszolni.

A Csiha Győző Technikum és szakképző iskola az elmúlt években mind kívülről, mind belülről megújult, és jelentősen fejlődött a tanműhelyek felszereltsége és eszközparkja is. A képzési kínálat igen széles az intézményben, ugyanis technikusi és szakképző iskolai képzések közül is választhatnak a fiatalok. Tavaly új képzéssel bővült az iskola kínálata a villanyszerelő szakmával, de emellett számos piacképes és népszerű szakma közül válogathatnak a leendő tanulók. Nem mellesleg remek ösztöndíjak is társulnak egy-egy képzéshez. A pályaválasztás nem mindig egyszerű, azonban az ilyen nyíltnapok segítenek bemutatni az egyes szakmák szépségét, és talán megkönnyítik a fiatalok döntését a továbbtanulás tekintetében.

Dobos M.

Galéria