Remek gyakorlati lehetőség tanulók számára a nyári napközi
hajdunanas.hu | 2021.Jun.10. 11:18

Új lehetőséggel bővült azon tanulók számára a diákmunka, akik felsőfokú vagy szakközépiskolai tanulmányaikat folytatják valamely pedagógiai képzésen. Ettől az évtől kezdve ugyanis a nyári napköziben a pedagógusok és gyakorlott gyermekfelügyelők mellett a diákok is segítik a gyerekeket a nyári szünidő hasznos eltöltésében.

Az önkormányzat idén is megszervezi a nyári szünidei napközit, elsősorban azon gyermekek számára, akiknek családja nem, vagy csak nagyon nehezen tudja megoldani az otthoni, napközbeni felügyeletet a szüleik munkavégzése miatt.

A nyári napközi július 5. és augusztus 19-e között, a Bocskai István Általános Iskola, Iskola utca 3. szám alatti tagintézményében kerül megszervezésre.

Nagyné Legény Ildikó alpolgármester elmondta: arra törekszünk, hogy a gyermekfelügyeleten túl tartalmas elfoglaltságot nyújtson a napközi minden gyerek számára, és a programokkal minél színesebbé tegyük a nyári szünet eltöltését.

A hét minden napján a nyári napközi helyszínén lehetőség van többek között sport- és játékfoglalkozásokra, kézműves tevékenységekre, csapatjátékokra, társasjátékokra, természettudományi-, ismeretterjesztő-, illetve mesefilmek megtekintésére is – emelte ki alpolgármester asszony. 

A gyermekek napközbeni étkeztetése a Hajdúnánási Gyermek- és Közétkeztetési Nonprofit Kft. biztosítja.

A nyári napközinek az Iskola utcai tagintézmény ad otthont, ahol a pedagógusok és gyakorlott gyermekfelügyelők mellett ettől az évtől a diákok is segítik a gyerekeket a nyári szünidő hasznos eltöltésében.

Az önkormányzat várja azon tanulók jelentkezését (Hajdúnánás, Hunyadi utca 107.) a diákmunkára, akik felsőfokú vagy szakközépiskolai tanulmányaikat folytatják valamely pedagógiai képzésen. Amellett, hogy gyakorlatot szerezhetnek a tanulók ez idő alatt közel 125.000 ezer forintot is kereshetnek a diákmunkával. 

Galéria