Rendkívül jó évet zárt a 60 éves Ventifilt
hajdunanas.hu | 2022.Feb.17. 09:12

Nagy reményekkel kezdte a 2021-es esztendőt a Ventifilt Légtechnikai Kft. Az már látszott az év elején, hogy ez az év bizony a feszített munkáról fog szólni. Több kisebb megrendelés mellett számtalan nagyobb volumenű megrendelése is volt a cégnek. Örvendetes tény, hogy a belföldi és külföldi partnerek aránya körülbelül azonos szintet képviselt 2021-ben is valamennyi ágazatban.

Az alapanyagárak növekedése – mint mindenhol az országban és szerte a világon - a Ventifilt munkáját és kiadásait is érintette, azonban a partnerek messzemenően együttműködőek voltak, és a velük kötött kompromisszumoknak, illetve a dolgozók kitartó és lelkes munkájának köszönhetően sikerült igen magas árbevétellel zárni az évet.

A Ventifilt Légtechnikai Kft. 2021-ben elnyerte a Családbarát munkahely címet, amely több előnnyel is járt. A dolgozók gyerekeinek Mikulás ünnepséget rendeztek, és több, évfordulós eseményt is meg tudtak tartani, központi eseményként kiemelvén a 60. évfordulójukat.

Humánpolitikai szempontból a cég tavaly is hajtott végre béremelést, valamint megmaradtak a korábbi években már jól bevált ösztönző juttatások is. Többen nyugdíjba mentek, akik pótlása nem egyszerű a mai világban a szakember hiány miatt. Folyamatos a szakmunkás tanulók gyakorlati helyének biztosítása, amely megalapozza az iskolai tanulmányaik befejezése után a biztos munkalehetőséget a fiataloknak a cégnél.

2021-ben is történtek felújítások a cégnél. Korszerű kazánok kerültek a régi, elavultak helyére. A világítás is  korszerűsítésre került, több informatikai eszköz került beszerzésre, valamint a daru is teljes felújításon esett át. Mint Pogácsás Miklós ügyvezető igazgató úr elmondta, 2022 hasonlóan jó évnek tűnik, mint 2021 volt. Kapacitásuk jelentős része ugyanis már most le van kötve, jelentős rendelés állományuk van. Bizakodásra ad okot, hogy a nehézségek ellenére is egy jó évet kezd, és remények szerint zárhat idén is a Ventifilt Légtechnikai Kft.

Dobos M.

Galéria