Szent István szobor ünnepélyes felavatása a Hazaváró ünnepen
hajdunanas.hu | 2022.Oct.31. 15:46

A Hazaváró ünnepség keretében minden alkalommal azokat szólítjuk meg, akiket bár távol sodort az élet, mégis szívesen látogatnak haza, s találkoznak hozzátartozóikkal, barátaikkal. Nem történt ez másként most sem.

Az ünnepség keretében elsőként Szent István király tiszteletére állított szobor  felavatására került sor a városháza emeleti aulájában. A vendégeket Nagyné Legény Ildikó alpolgármester asszony fogadta és mondott köszöntőt, méltatva első nagy királyunk elévülhetetlen érdemeit.

A szobrot Szólláth Tibor polgármester, Nagyné Legény Ildikó alpolgármester asszony és Nagy József, a szobor adományozója leplezték le. Nagy József, mint műgyűjtő nem első alkalommal adományoz szeretett szülővárosának műalkotásokat.

A meghitt, barátságos ünnepség a művelődési központban egy közös ebéddel folytatódott, ahol a jó ebédhez Tordai Zoltán és cigányzenekara szolgáltatta a fülbemászó muzsikát.

Ezt követően egy citeraműsorral folytatódott az esemény, amelyet a Vass Lajos és Aranypáva nagydíjas Barna Anikó, városunk kiváló népzenésze adott.

A program a Helytörténeti Gyűjtemény kiállításainak megtekintésével, majd Dr. Csiszár Imre alpolgármester előadásával folytatódott.

Galéria