Tájékoztatás honvédelmi hadgyakorlatról
hajdunanas.hu | 2023.Nov.02. 15:35

 

Tisztelt Lakosság!

 

Böröndi Gábor altábornagy, a honvédség vezérkari főnöke bejelentette, hogy november hónapban az ország nyolc pontján nagyszabású három hetes hadgyakorlat kezdődik.

Ennek egyik állomása, illetve helyszíne Hajdúhadház. A hajdúhadházi hadgyakorlat kapcsán a honvédség megkereste Hajdúnánást, illetve előzetesen felmérte azokat a helyszíneket, ahol négyszáz tartalékos és tiszti állományban lévő katona elhelyezésére van lehetőség.

A négyszáz fő elhelyezésére Hajdúnánáson fog sor kerülni előreláthatólag 2023. november 3-november 20 között. Az elhelyezés szempontjából három helyszín áll rendelkezésre, az Apartmanház, a főtéren lévő Hajdú Szállás, valamint a Somorjai László Városi Sportcsarnok. A kettő első szálláshely összesen kettőszáz fő elhelyezésére szolgál alapvetően tiszti elhelyezésre, míg a sportcsarnok a tartalékos állomány elhelyezésére.

Harci járművek megjelenése a három hetes időszak alatt nem várhatóak, ugyanakkor az állomány szállítására szolgáló járművek Hajdúnánáson is áthaladhatnak, illetve parkolhatnak. A szolgálatot teljesítők között nemzetközi katonák is lesznek, hiszen NATO tagországként nemcsak magyar katonák fognak részt venni a hadgyakorlaton.

Büszkeség városunknak, hogy Hazánk számít Hajdúnánás közreműködésére és segítségére!

Szólláth Tibor

polgármester

Galéria