Tennünk kell azért, hogy kultúránk fennmaradhasson
hajdunanas.hu | 2018.Jan.25. 08:42

Kiállítás és színházi est is várta az érdeklődőket a Kéky Lajos Városi Művelődési Központban a magyar kultúra napja alkalmából január 22-én, hétfő este.

„Ez a nap ad lehetőséget arra, hogy megálljunk egy pillanatra, s felhívjuk a figyelmet azokra a kulturális, művészeti értékeinkre, eredményeinkre, melyeket az évszázadok alatt sikerült megőriznünk” – emelte ki a Magyar Kultúra Napja alkalmából a Kéky Lajos Városi Művelődési Központ színháztermében tartott ünnepi est elején Szólláth Tibor, Hajdúnánás polgármestere.

Köszöntőjében hangsúlyozta: tennünk kell azért, hogy közösségeink kultúrája, értékei fennmaradjanak, hiszen közös hagyományunk az a kapocs, mely összeköti közösségünk tagjait itthon és szerte a világban. Polgármester hozzátette: a jelen időszak, az Európában folyó események nagy próbatétel elé állítják nemcsak kultúránkat, de közösségünket is egyaránt.

A kultúra napja alkalmából a tavaly elhunyt Burai István festő-és grafikusművészre emlékeztek festményeiből válogatott kiállítással a művelődési központ galériájában, melyet Kerékgyártó Kálmán, költő nyitott meg.

Az est zárásaként a Csokonai Színház két művésze, Újhelyi Kinga és Pál Hunor adta elő az „Irén levele” című zenés színpadi játékot.

Galéria