Tisztelt Hajdúnánásiak, kedves Olvasók!
hajdunanas.hu | 2017.Jul.27. 17:29

Az Okkal-Más-Okkal Ifjúsági Egyesület 1998-ban alakult, és az azóta eltelt közel két évtized alatt számos projektet és programot valósítottunk meg, de az egyesület által vállalt legnagyobb és egyben legtöbb tapasztalatot nyújtó és legnagyobb kihívást jelentő feladat 2000-től az Ifjúsági Ház működtetése volt.

A Bocskai Filmszínház épületében található Teleház, közösségi tér és mozi rendszeres nyitva tartása, változatos szolgáltatásokkal és programokkal való megtöltése nem valósulhatott volna meg az egyesület lelkes önkéntes segítőinek munkája, a regionális és helyi civil szervezetek, ifjúsági, szociális és oktatási intézmények szakmai – partneri együttműködése, valamint a város önkormányzatának támogatása nélkül.

Tizenkilenc év hosszú idő nemcsak egy ember, hanem egy szervezet életében is. Mára sajnos az egyesület tagságának erőforrásait kimerítette a ház technikai szintű működtetése, amely mellett nem maradt energia a szakmai fejlődésre és megújulásra.

Mindezek miatt hoztuk meg az előző év végén azt a nehéz döntést, hogy az Okkal-Más-Okkal Ifjúsági Egyesület az Ifjúsági Ház üzemeltetését 2017. június 30-át követően nem tudja tovább folytatni. A Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselő-testületének határozata értelmében a közösségi tér és a mozi jövőbeli működtetését egyesületünk helyett a Nánás Pro Cultura Nonprofit Kft. végzi majd.

Ezúton is szeretnénk megköszönni a város korábbi és jelenlegi képviselő-testületének a bizalmat azért, hogy civil szervezetként hosszú éveken keresztül lehetőséget biztosítottak számunkra e felelősségteljes feladat elvégzésére. Köszönjük a pénzügyi támogatást, mely a pályázati úton történő forrásszerzés mellett az Ifjúsági Ház üzemeltetéséhez szükséges alapot évről évre biztosította szervezetünk számára.

Az egyesület és a ház működtetése nem lehetett volna ilyen sikeres a hajdúnánási lakosság szeretete, támogatása és bizalma nélkül. Ezúton köszönjük minden hozzánk betérő, szolgáltatásainkat igénybe vevő látogatónak, hogy az elmúlt közel 17 év alatt hétköznapjaikat vagy éppen ünnepeiket velünk töltötték.

Az egyesület természetesen nem szűnik meg, a rendelkezésére álló eszközökkel továbbra is szívesen segíti a ház működését, valamint szakmai munkájával, tapasztalataival szeretne a jövőben is közreműködni a város ifjúságpolitikájának alakításában.

Az Okkal-Más-Okkal Ifjúsági
Egyesület vezetősége

Galéria