Újabb fejlesztési hullám indul el hamarosan Hajdúnánáson
hajdunanas.hu | 2022.May.24. 11:07

Hamarosan egy modern, teljesen megújult piacon vásárolhatják meg portékáikat a nánásiak, de emellett tovább folytatódik a Liget, a csapadékvízelvezető-rendszer fejlesztése, megújul a Kőrösi Csoma Sándor Református Gimnázium mögötti szakközépiskolai épületrész, a Hajdúnánási Gyógyfürdő területén pedig közel 500 kW-os napelemparkot telepítenek.

Mindezt sajtótájékoztatón ismertette Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke Debrecenben, a Megyeháza Árpád-termében.  A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) keretében ezek a fejlesztések a közeljövőben több mint 1 MILLIÁRD 253 MILLIÓ forintból valósulnak meg.

A tájékoztatón a megyei önkormányzat vezetői mellett részt vettek a nyertes települések polgármesterei is köztük Szólláth Tibor Hajdúnánás polgármestere, aki támogatói okiratot vehetett át. Az eseményen elnök úr kiemelte, hogy az összesen 116 milliárd forintból 43 milliárd forint Debrecennek lett elkülönítve, 73 milliárdot pedig a megye többi települése használ fel, melyből már 46 milliárd forint értékben adtak be összesen 149 pályázatot. Ebből 46 sikeres volt, 103 pályázat pedig még elbírálás alatt van.

Az újabb Hajdúnánási fejlesztési csomag három pillérből áll, melyet Nagyné Legény Ildikó alpolgármester asszony részletezett. Az egyik ilyen pillér az „Élhető települések”- kék és zöld infrastrukturális fejlesztések Hajdúnánáson, melynek részeként a csapadékvízelvezető-rendszerek és a Liget további fejlesztése valósul meg.

A második pillér a Városi Piac felújítása. A beruházás olyan új funkciókat fog adni a piacnak, amely akár a fiatalok számára is még vonzóbbá teheti a találkozásokat. A mintegy 500 millió forintos fejlesztésnek köszönhetően az új piacépületen kívül, megújul a víztorony, a piactérburkolat, amely a felújítási területen kívül még további 2500 m2-t foglal magában. Egy új pinceszint kialakítása mellett parkolóhelyek, üzlethelyiségek,  okospadok, pihenőtér, kamera-rendszer is kialakításra kerül.

A fejlesztési csomag harmadik pillére az önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése, amely nemcsak a szakközépiskolai épületrész energetikai korszerűsítését tartalmazza, hanem a Hajdúnánási Gyógyfürdő területén egy 500 kW-os napelempark létesítése is megvalósul.

A beruházások terveink szerint ez év őszén elindulhatnak és a következő évben be is fejeződhetnek – árulta el alpolgármester asszony.

Galéria