XIII. Moto-Rock Weekend Hajdúnánáson
hajdunanas.hu | 2021.Sep.15. 13:47

Minden év augusztus második felében rendezik meg Hajdúnánáson a Moto-Rock Weekendet, amelynek egyre nagyobb hírneve van országszerte. Az idei, tizenharmadik nagyszabású rendezvény 23-tól 28-ig tartott, amelynek hagyományosan ezúttal is a Fürdő adott otthont.

A Hajdúnánási Gyógyfürdő területén idén augusztus utolsó hetében élettel, motorfüsttel és vasparipákkal telt meg a fesztiválterület és a csónakázótó környéke. Határon innen és túlról, több városból és megyéből érkeztek résztvevők. Sok ismert zenekar adott koncertet a délutánonként és  esténként, így több neves fellépő színesítette a rendezvényt. Mint pl. a Radar, P.Mobil, Depresszió, Lord és még sokan mások. A nap nagyobbik részében a baráti társaságok főzéssel, strandolással, beszélgetésekkel, ismerkedéssel és persze a motorozással töltődtek az esti bulikra. A fesztivál területén a hét során tetováló sátor, sörsátor, karaoke estek, bazársor és árusok is várták az érdeklődőket. Sajnos az időjárás nem volt túl kegyes, de többen nem is bánták, hogy nem kánikulai hőségben kell tombolniuk az esti koncerteken. A hajdúnánási motoros találkozók egyik leginkább várt és leglátványosabb programja a motoros felvonulás, amelyet a helyi lakosok mindig nagyon megcsodálnak, hiszen nem minden napos látvány az egyes útszakaszon hosszú percekig tartó, igen csak zajos, de mégis különös, impozáns motoros vonulás. A felvonulás most sem maradt el, így szombat délután a Fürdő elől indultak el a vascsodákkal a motorosok, akikhez többen becsatlakoztak quadokkal is. A több száz motoros a körúton és a városközpontban is elhaladt.

Az esős idő miatt sajnos volt olyan koncert, ami elmaradt, de a szervezők már meg is beszélték a jövő évi új időpontokat, amikor ezeket majd pótolni tudják. A rockzenét és a motorokat kedvelők idén is egy igen tartalmas hetet tudtak eltölteni Hajdúnánáson, és hagyományaikhoz híven méltóképp búcsúztatták az idei nyarat.

Dobos Mária

Galéria