TOP-2.1.3-15-HB1-2016-00028

 

 

 

 

 

 

TOP-2.1.3-15-HB1-2016-00028

„Hajdúnánás csapadékvíz főgyűjtők rekonstrukciója”

 

A pályázatban megfogalmazott projekt a meglévő belterületi csapadékvíz elvezető rendszer 2 főgyűjtőjének rekonstrukcióját foglalja magában.

A Hajdúnánáson lévő belterületi csapadékvíz elvezető rendszer 2 főgyűjtőjének, az NF-1 és az NF-4 főgyűjtők kivezető szakaszainak rekonstrukciója magába foglalja a problémás szakaszok felújítását és a meder nyilvántartási állapotának helyreállítását, több helyen a nyílt meder burkolását. A régi kiépítésű rendszer elavulttá vált, így elemi érdek, hogy a működés biztonságát veszélyeztető tényezőket egy rekonstrukció keretében ki kell küszöbölni. A főgyűjtők hatásterülete mindkét esetben a város belterülete.

Az NF-1 csatorna vízgyűjtője a legnagyobb és legösszetettebb, területe 341 ha. A vízgyűjtő jelentős részét teszi ki a belváros közepes intenzitású lakó- és intézményterületei, illetve a déli városrész kertes, családi házas övezetei.

Az NF-4 főgyűjtő vízgyűjtőjén kertes családi házas lakóterületek helyezkednek el. A főgyűjtők külterületi szakaszai a térségi befogadó Fürjérig tartanak, érdemi külterületi vízgyűjtővel nem rendelkeznek. Az elmúlt 10 év során a belterületen nem voltak jelentős épületkárok, ám helyi elöntések előfordultak. Ismertek olyan, ún. zárványterületek, ahol tavaszi hóolvadás időszakában vízállások alakulnak ki, időszakos lokális víztelenítést igényelnek.

Jelen pályázat forrását az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

Kedvezményezett: Hajdúnánás Városi Önkormányzat 4080 Hajdúnánás, Köztársaság tér 1.,

A támogatás összege: 60.000.000 Ft

A támogatás mértéke: 100%

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.08.31.

A megvalósításról készített fotódokumentáció [Galéria]

Szemléletformáló kiadvány

Előadás

 

Galéria